Läsare som bryr sig

Jag bad ju om tips på utflykter i närområdet nyligen. Var det någon som brydde sig? Nej. Ingen utom Birgit. Fler läsare borde engagera sig som Birgit. På Facebook-sidan föreslog hon den vitryggade hackspetten i Luleå Stadspark.

Vitryggad hackspettJag hade ingen aning om att de gjorde snöskulpturer i Luleå Stadspark. Skulpturer är kultur. Fördomsfulla läsare har kanske fått för sig att jag inte är så kulturell. Att jag mest bara intresserar mig för ful-kultur som någon sorts bimbo.

Det här är helt fel. Jag är minsann intresserad av kultur. I alla fall om kulturen har en rutschkana på ryggen. Som den här fågeln har.

Så nu är det inplanerat. Vi ska snippa iväg de sju milen till Luleå och åka rutschkana. Vi gillar ju rutchkanor i den här familjen. Vi ska bara hitta en dag när det passar, när vädergudarna inte har värsta kräksjukan och spyr ur sig en massa snö.

 

2 thoughts on “Läsare som bryr sig”

  1. Alltså, jag vet att det inte är okej att komma med dåliga ursäkter. Men jag hade faktiskt tänkt komma med några utflyktsförslag, jag kunde bara inte komma på ett enda!

    1. Här är vi inte kräsna med utflyktsmål, med maken i spetsen kan vi åka mil för att titta på en stubbe om den är vacker. Någon sådan måste du väl ha i din omnejd?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *