Låt karln dricka öl ifred

Regelbundna läsare vet att jag inte är någon rojalist. Inte heller är jag någon aktivist som orkar tycka att monarkin ska avskaffas. Vem bryr sig? Om vi inte la skattepengar på kungligheterna skulle vi ju vara tvungen att ha något annat stolpskott som reste runt och representerade Sverige och då skulle ju det också kosta pengar.

Fast egentligen tycker jag inte att det är kungligheterna själva som är fånigast. Okej då, kungen är faktiskt lite fånig. Men rent generellt är det ju mest bara synd om kungligheterna. Fatta att födas in i något som man kanske inte alls vill. Det allra fånigaste med kungligheter är ju alla människor som är intresserade av dem. Och allra mest de som vill befinna sig i kretsen kring kungafamiljen.

Som de två kärringarna damerna som bokade in en lunch på Grand “för att fira bröllopet”. Jag slår vad om att “ögonvittnena”, som Aftonbladet kallar dem, var två Östermalmskärringar med blått hår (tack C för uttrycket!).

Där sitter Östermalmstanterna, enbart i hopp om att få syn på någon som har något med bröllopet och göra. Sen får de “en chock” när de får syn på Chris O’Neill som tar en öl. Östermalmstanterna “tror inte att det är sant”.

Vad är det som chockerar dem? Att de ser Chris på en plats där de sitter enbart i hopp om att få syn på honom? Eller att han drack en öl? Eller att “skjortan var slarvigt instoppad i byxorna”? När man läser att Östermalmstanterna inte kunde höra samtalet mellan Chris och hans best man så förstår man riktigt vilken besvikelse detta var för Östermalmstanterna.

Mina ben skakade i kyrkan när vi gifte oss, och vi hade bara ett femtiotal gäster. Så att karln vill ha lite dutch courage innan han gifter sig inför miljontals åskådare är väl inte så konstigt?! Annat än om man är en svensk kärring som har tid eller ork att boka en lunch på Grand Hotell för att fira ett kungligt bröllop. Då är det kanske så “chockerande” att man ringer Aftonbladet. I England är det i princip lag på att brudgummen ska ha en under västen innan han går nedför altargången.

Så låt karln få dricka en öl i lugn och ro och håll er undan från barer på tidpunkter när ni kan få en chock Östermalmstanter.

Copyright kungahuset.se, Fotograf Ewa-Marie Rundquist
Copyright kungahuset.se, Fotograf Ewa-Marie Rundquist

One thought on “Låt karln dricka öl ifred”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *