Låt oss spy över alla lucior och tomtar och pepparkaksgubbar och inkompetenta människor

Kan alla som bryr sig om Luciatåg ta och räcka upp handen please.

Jaha? Alla? Ingen? Jag ser ju inte vad ni gör framför dataskärmen, men det blev väl alla förstås. Lucia är viktigt. Jag vet att det är viktigt med Lucia på en principiell nivå. Absolut. Lucia är som en cykelställsdebatt. Alla deltar för det är ett ämne som alla känner sig kompetenta att delta i även om de ingenting har att tillföra debatten.

Det är därför alla ni som räckte upp handen går till kyrkan i ottan för att kolla att Lucian som står längst fram uppfyller alla era förväntningar på vad traditionerna är. Eller gör ni det? Va? Är ni verkligen där och kollar så att allt går rätt till? Eller sitter ni bara och tycker på internet och sover när det verkligen gäller klockan typ sex den 13e dec? Eller använder ni Lucia som något sorts argument för era politiska åsikter?

Jag är så trött på alla tidningsartiklar om barn som inte får vara pepparkaksgubbar, tomtar, lucior, tärnor etc. VEM BRYR SIG?? Hur jävla inkompetenta är de föräldrar som måste ringa en kvällstidning för att få sin vilja fram om vad deras barn ska få vara? Klarar ni på riktigt inte av att kommunicera med en pedagog??!! Är det fel på föräldern eller pedagogen då? Finns det ingen sandlåda ni kan sparka i på lokalnivå utan att besvära hela svenska folket med er inkompetens?

Och sextonåringar som inte får vara vad de vill i Luciatåget och ringer kvällstidningar för att få sin vilja fram…. Good luck i livet liksom. På dagis borde alla barn få vara vad de vill men när man är sexton har Luciatåget förvandlats till något annat. Om du är sexton och fortfarande vill vara med i Luciatåget och inte kan rätta in dig i ledet eller kan argumentera för din sak och få din vilja fram så är det något som är fel på dig och inte på Luciatåget. Det är inte synd om en vit 16-årig man med långt blont hår som inte får vara Lucia annat än om hela Luciatåget är tänkt att ha 14 Lucior, två tärnor, två tomtar och två pepparkaksgubbar och han inte får vara med.

Jag är trött på att Luciatåget ska vara någon sorts måttstock för svenskhet/jämlikhet/rasism/öppenhet och användas för olika typer av politiska argument.

Alla hatar ändå Luciatåg. Det finns ingen symbolik i dem, varken religiös eller nationalistisk. Hela grejen med Luciatåg är sjuk när man har lämnat dagisstadiet. Ingen vill stiga upp i ottan för att titta på dem. Skjut mig liksom. Annat än om ens egna fantastiska barn är med och sjunger som en skadeskjuten säl förstås. Ingen förälder vill missa det.

Jag fattar allvarligt talat inte vad det är för fel på folk som inte kan hantera ett luciatåg på skolnivå och känner sig tvungna att ringa en kvällstidning. Ta itu med icke-problemet eller lägg ner liksom. Låt det inte bli ett Sverigedemokratiskt eller feministiskt argument. Att använda Luciatåget som ett argument förringar de riktiga problemställningarna. Ta itu med saken eller ägna energin åt något viktigare än Luciatåg.

Utan att ha googlat Luciatåg tror jag att det är djävulens påfund men medans ungen är liten och tycker att det är kul kommer jag spela med. Sedan kommer Luciatågen att vara lika ointressanta som de alltid varit sedan batterierna i min Luciakrona från 1980 dog ut. Låt dagis och skolbarn vara precis vad de vill i Luciatåget under skolåren och ge Bingo Rimer alla rättigheter till skiten därefter så är den är på sin rätta plats.

2 thoughts on “Låt oss spy över alla lucior och tomtar och pepparkaksgubbar och inkompetenta människor”

  1. Jag ÄLSKAR lucia.. tycker det är mysigare än hela julafton.. MEN jag blir galen på alla som delar på facebook “bevara luciatåget” och så vidare för jag vill bara skrika DET ÄR FÖR FAN INGEN SOM HINDRAR DIG ATT HA NÅGOT JÄVLA LUCIATÅG OM DU VILL! Folk läser i tidningen nån gång om någon förälder som klagat på att barnen inte får vara pepparkaka eller nåt och så blir det en rasistisk fråga och folk får PANIK och tror att de farliga INVANDRARNA liksom HOTAR oss så vi inte ska få ha LUCIA. Vilket jävla svammel, det är ingen som hindrar dig att vara så mycket lucia som du vill men konstigt nog vill de inte det…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *