Laxpasta

Idag har vi ätit laxpasta. Maken bjöd in mamma och pappa. Han vill gärna ha någon att dela skadeglädjen med, och mamma ställer gärna upp.

Det var jag som hittade på pasta med gravad lax. Jag tyckte att det kändes okej. När vi kom till Coop sov gullefjunet så jag satt kvar i bilen med henne medan maken handlade. När han kom ut ville jag ju veta hur det gått.

Jag: Hittade du gravad lax?

Maken: Nej, jag köpte något godare, jag köpte rökt lax.

Jag: Jag tycker inte om rökt lax.

Maken: Jag skojar bara, jag köpte gravad lax.

Jag: Du skojar inte alls, du tror att jag inte kommer att märka skillnaden på rökt och gravad lax.

Korkat av honom. Det är jätteenkelt att märka skillnaden på dem. Gravad lax är acceptabelt och rökt lax är dåligt. Trodde han verkligen att jag inte skulle märka skillnad på acceptabelt och dåligt?

Så blev det middag. Han hade köpt rökt lax. Maken sa att det var hans favoritpasta. Gullefjunet sa att det var gott. Förrädare. Ibland undrar jag om hon verkligen kommer från min livmoder. Om jag hade varit man skulle jag vid sådana här tillfällen ha misstänkt att hon tillhörde brevbäraren.

Till och med trollbarnen fick godare middag än mig. De fick soppa.

TrollbarnsmiddagSer ni den där smurfen som ligger ner längst till höger? Han ser ut som att han ligger och vrider sig i skratt över mina två fiskveckor.

2 thoughts on “Laxpasta”

  1. Kan du inte göra nåt surf ‘n’ turf-inspirerat? Att du sen helt plötsligt blir för mätt för att äta upp helt, exempelvis havsdjuret, kan man ju inte hjälpa…

    1. Jag “orkade inte” äta upp allt idag kan jag berätta. Det kanske kommer ut något positivt av allt detta. Jag kanske blir smal. Men jag åt en ganska bastant lunch och godis till mellanmål, vilket talar mot den teorin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *