Le Creuset

På Barkaby Outlet finns det en Le Creuset-butik som säljer andrasorteringsgrejor. För fem-sex år sedan köpte jag en Le Creuset-stekpanna i London. Maken höll på att smälla av när han hörde att jag hade betalat över 1200 spänn för en stekpanna. Han har dock fått lov att erkänna att det är den billigaste stekpannan vi någonsin har ägt om man räknar antalet användningstillfällen. Den är inte ett dugg rund i botten och lika bra fortfarande som när vi köpte den.

Vi har också en Le Creuset-gryta som är 25 år gammal som är bästa grytan vi har. Men den är bara drygt 3 liter och det räcker ju ingenstans när man ska göra storkok. Spisen blir alltid full med mat varenda gång man rör om. Så jag har länge trånat efter en större Le Creuset-gryta.

Idag slog vi till och köpte en andrasorteringsgryta. Jag är svinnöjd. Snygg är den också, jag funderar på om den inte ska få stå framme på bänken. Som en skrytgryta typ. Jag behöver ju inte berätta för besökare att den är andrasortering. Egentligen skulle jag ha en röd, men vi har redan en röd så det fick bli blå den här gången.

Le Creuset-gryta

Den kommer att vara jätterolig att laga mat i. Jag är helt säker på att maken kommer att tycka att det är kul.

Vad är det för fel på den då? Jo den har tre små prickar på locket. Jag har ritat små pilar så att ni ska se dem. Vänstra hörnet innanför innersta ringen.

Skador på locket750 kr billigare än en förstasorteringsgryta var den pga av de där tre prickarna. Det är jättebra rabatt tycker jag. För sådana där prickar skulle jag garanterat enkelt kunna göra själv första gången jag använder grytan och det skulle ju ingen ge mig rabatt för.

Jag har diskat grytan. Och fotograferat den. Nu får maken ta över. En gigantisk chili-con-carne blir det till middag idag. Och lunch imorgon och några dagar till. Jag tror att jag ska dra ut extraskivan så att grytan ryms på bordet.

4 thoughts on “Le Creuset”

  1. Ajabaja, såna grytor får man väl inte diska?
    Jag har också två såna, men har bara använt dem när jag gjort kalops… Vilket typ inträffar en gång per år. 🙂 Nu, tack vara pulled pork trenden så används de lite oftare. Kanske fem gånger per år.

    1. Hur gör du om du inte diskar dem? Kokar du ny kalops med fasttorkad årsgammal kalops i grytan?! Man kan använda de grytorna till ALLT ju. Hos oss används de dock mest till soppor, köttfärssås och chili-con-carne.

  2. Lyckost som bor där och kan köpa billigt! Vi kunde förr köpa andra sortering “konglig dansk” i Helsingör, men vem vill ha kaffeserviser idag! De kostar ju inget på auktioner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *