Lyckligt lottat barn

Gullefjunet är ett mycket lyckligt lottat barn. Hon har världens bästa mormor och morfar. De öser kärlek, uppmärksamhet och tid över henne. Gullefjunet gråter alltid när hon måste gå hem från mormor och morfar. När vi lämnar henne där däremot och säger att vi ska åka iväg en stund vinkar hon till oss över axeln och kunde inte se mindre bekymrad ut.

Morfar är tex skrivkunnig. Han saknar dock helt förmågan att stava till ordet nej när gullefjunet ber om något. Hon lindar honom runt lillfingret som ingen annan. Dessutom hittar han på en massa lekar som hon tycker är jätteroliga.

Den senaste är att ta ett kassettband ur mammas (mitt alltså) fina samling från 80-talet och dra ut tejpen.

Trasselsudd

Sen knyter man tejpen runt halsen på en plasthund.

Hund i snara

Sedan lägger man den innanför ytterdörren och när jag eller maken kommer genom dörren blir vi ombedda att plocka upp den. Sen drar morfar och gullefjunet undan den just när man ska plocka upp den. Det är jättejättekul och man kan aldrig få nog av den här leken. Ungefär som med kurragömma.

Det här gjorde de alltså häromdagen. Sedan när de var klara kastade morfar bort trasselsudden från kassettbandet. Utan att tänka på att gullefjunet skulle vilja leka samma lek igen. Så idag när hon ville göra det igen försvann de upp på “vinden” (som jag har förklarat för maken så heter övervåningen vinden här i Norrland. Vinden, vinden heter tredje-vinden) för att hämta ett nytt kassettband. Utan att fråga mig som är stolt ägare till den unika kassett-samlingen. Hur många människor har kvar drygt 100 kassettband från 80-talet?

När de kom ner igen och jag upptäckte vad som höll på att hända (igen) sa jag “stopp nu, får jag se vilket kassettband det är?”. De visade sig att de valt ‘The very best of Elton John’. Då sa jag motvilligt ja till den nya kassettbands-massakern. Den kassetten kan man ju ersätta med en modern CD-skiva. Eller ladda ner från nätet eller hur ungdomarna gör nu för tiden.

Kassettband

Någon måtta får det ju lov att vara. Tracklistan vecka 14 1984 vill man ju inte att de ska förstöra. Den är ju oersättlig. I och för sig har jag ingen kassetbandspelare idag, men jag kanske vill köpa en raritetsklenod någon gång i framtiden och då vill jag ju kunna spela mina Tracklistan-band.

2 thoughts on “Lyckligt lottat barn”

  1. Närmast som ett sista farväl till den bästa vän! ifall det skulle hända. Just musik och oxå dofter är som bekant starka framkallare av minnen. Men, man smälter ju inför dom kära små oskyldiga 🙂 minnes en liknande lek ( bara med björntråd ) jag gjorde med min lillebror – SÅ spännande, tyckte jag….
    Som nybakad ‘mormor’ har jag börjat att fölga lite blogs, var bl.a dina troll fångade mig. Senare skrev jag om någon ny trend i kläder, firma med namn och annat jag tyckte var intressant ( hade inte möjlighet att kommentera din respons då vi var borta några dagar ) Eftersom det är ett nytt forum för mig har jag inte varit bekant med formen / etiketten….det står så mycket namn, logo mm, när man ‘surfar runt’, sååå….tyckte det var fina och söta produkter, med omtanke på vårat miljö, ‘arvingarna’ och förtjänade att omtalas. Trevlig helg och efter i natt är det sommartid…kanske den kommer, långt om länge….

  2. Nå, sommartiden låter visst vänta på sig…till nästa helg. Ha en trevlig söndag ändå !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *