Maken gjorde en volt med en cykel hängade på foten

Jag har fått med mig maken på det här med cyklandet. Både igår och idag har han följt med. Fast det blir kanske inte fler gånger. För sista biten när vi var nästan hemma idag drog han iväg i en välda fart och snart var han utom synhåll.

När jag svängde av viadukten mot sista kurvan tänkte jag “vad är det som ligger där framme i kurvan och skräpar?”. Sen såg jag att det var maken som låg där och skräpade. Då tänkte jag “nu har han säkert brutit benet också måste jag agera Florence Nightingale igen”.

När jag kom fram satt han där och försökte få loss skosnöret som gått upp och snurrat fast sig i pedalen. Han hade inte brutit benet. Han hade bara voltat över styret. Cykeln satt ju fast i skon så den följde med på volten. I alla fall sa maken att det gått bra, han hade tagit emot hela sin kroppstyngd på händerna. Så nu har han jätteont i båda handlederna.

Maken bad mig linda den vänstra handleden, som gör mest ont. Men min mamma som är reumatiker hade något bättre, ett specialstöd med en skena i som håller handleden rak. Mamma berättade att man kan tom ha den i vatten. Då sa jag till maken “vad bra, då kan du fortfarande diska”.

One thought on “Maken gjorde en volt med en cykel hängade på foten”

  1. Du kör på i kampen att radera traditionella könsroller….. Bra! Hoppas att hen inte har alltför ont.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *