Maken körde över en cyklist

Vi är inne i lite av en cykelolycksperiod i den här familjen just nu tydligen.

Jag är en utomordentligt kompetent “backseat driver“. Jag sitter bredvid maken och berättar hur han ska köra och säger “kolla där” för att varna honom för saker och vid akut fara skriker jag “AKTA!”. Jag och maken har olika definitioner på “akut fara”. Men det viktiga i sammanhanget är att jag hjälper till att hålla folk vid liv. Oss och andra.

Igår var jag inte med och då krockade maken med en cyklist. Han stod stilla vid en korsning och väntade på att köra ut och när det blev fritt och han körde ut kom det en cyklist och körde rakt in i sidan på bilen.

Det viktiga är att cyklisten inte blev skadad. Ja det här är också en definitionsfråga för han har textat maken och sagt att hans jacka gick sönder och han har “ont” och “som han förstår det är det makens försäkring som går in”. Men cyklisten var en karl så man ska inte lägga så mycket värderingar i hans utlåtanden om vad som gör ont. Om han inte är gipsad har han inte “ont” på något sätt som är värt att tala om.

När maken berättade om incidenten så hade jag ingen som helst sympati med honom. Om jag hade varit med och skrikit “AKTA!” skulle det säkert aldrig ha hänt. Jag stöttar inte folk som kör över cyklister. Jag är cyklist och jag saktar alltid ner i korsningar för att jag vet att folk kör som galningar. Inte ens när maken berättade att cyklisten varit aggressiv och skrikit, och att maken varit tvungen att behärska sig för att inte själv bli rasande, tyckte jag synd om maken.

Men så igår kväll, många timmar efter jag först hörde om händelsen, sa maken “Jag frågade gullefjunet om hon blev rädd och hon sa nej men hon var väldigt tyst efteråt”. Jag bara “Va??! Hade du med dig gullefjunet…?!! När hände det här egentligen och varför var hon i bilen?!!”.

Det visade sig att han hade tagit henne till dagis i bilen för att han skulle till Täby igen. Han hade tydligen berättat det för mig innan men jag hade missat att han skulle till Täby. Jag tycker att han ska sluta åka till Täby för varje gång han åkt till Täby på sistone har någon i den här familjen varit med i cykelolyckor.

Det här sätter ju situationen i ett helt annat ljus.

Vad är det för jävla idiot som tror att han kan cykla som en dåre och sedan skälla ut MIN make när MITT barn är med i bilen…?!

Hon kan ju bli rädd. Tror han verkligen att han kan väcka en lejonhona som skyddar sitt barn och komma dragandes med en trasig jacka och lite “ont”

Cyklisten som cyklade rakt in i maken i 30-40 km i timmen när maken rullade fram på ettan i en korsning har missförstått en sak. Det är inte makens försäkring “som går in”.

Bilen och försäkringen står på mig och jag är exakt den typen av person som hämnas på folk som skrämmer mitt barn genom att skälla ut min man.

Jag hoppas att det var en dyr jacka idioten hade för han kommer att få kämpa för att få någon ersättning för den. Jag är beredd att betala extra för att bekämpa hans krav på ersättning för att han tycker att han har rätt att cykla rakt in i bilar och skälla ut folk som har små barn i bilen.

Idiot. Sa jag det tidigare?

3 thoughts on “Maken körde över en cyklist”

  1. Gäller inte texten på bilden, som cirkulerade på FB för ett tag sen, “cyklist stannar för bilist, -javisst”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *