Maktmissbruk av polisen

Jag har ju några läsare i södra Sverige. I Härnösand tex har jag en mycket trogen läsare. En annan i Trelleborg. En i Kimstad. Det tycker jag är kul för jag känner inte en kotte i någon av de städerna. Kimstad visste jag inte ens var det ligger, men nu har jag googlat och kan berätta att det ligger utanför Norrköping. Detta är ju ett bevis på att det inte bara är mamma och några av mina kompisar och kusiner som läser bloggen.

När man bor i södra Sverige är det ju inte så lätt att hålla reda på vad som händer i Piteå. Jag tror att många i södra Sverige undrar det. Det kan tom hända att vissa av mina läsare enbart följer den här bloggen för att få veta. Därför berättar jag.

Igår var det två poliser som parkerade sin polisbil på en handikappruta i Arvidsjaur. Det är ju inte Piteå, men bara 12 mil bort och lokalt är ett vitt begrepp här uppe. Polisen var inte parkerade där för att haffa tjuvar och banditer får man veta. De hade varit inne på Coop och köpt lunchsallad. Dessutom gick de i sakta mak tillbaka till bilen. Detta rapporterar PT om på två sidor idag. Med bildbevis. Trots den utförliga rapporteringen får man inte veta vilken sorts sallad poliserna hade köpt.

Med tanke på att journalisten har ringt till både länspolismästaren i Norrbotten, områdeschefen i Piteå Älvdal (fråga inte mig vad en sån gör) och chefen för gatukontoret i Arvidsjaur tycker jag att det är lite dåligt att hon inte tog reda på vad det var för sallad i påsen. Blev hon trött sen? Dök det upp något viktigare att rapportera om? Jag tror att jag ska e-maila polisen och fråga om de kan ta reda på vad det var för sallad. Om de svarar återkommer jag med besked om salladen här på bloggen senare.

I en separat artikel får man se bild på chefen för gatukontoret i Arvidsjaur. Härligt att se att det finns folk som inte börjar larva sig med kostym och grejor bara för att de blivit chefer. Keps, solglasögon, skäggstubb och rutig huvjacka ska de va på jobbet. Chefen tillstår att handikappskylten “sitter lite dåligt till” och att de ska måla markeringar på asfalten också.

Nja, om man tittar på bilderna i artikeln tycker jag att han är lite väl självkritisk. Skylten syns ju klart och tydligt. Den hänger under taket. Att det sen är i princip omöjligt att lista ut vilken ruta den avser tycker jag är att haka upp sig på småsaker.

Man ska fokusera på sånt som är viktigt. Som vilken sallad det var som polisen hade i påsen tex.

4 thoughts on “Maktmissbruk av polisen”

 1. I bland så funderar jag på att prenumerera på PT, men då får man höra om sån’t här och då är man glad att man inte gör det. Jag hoppas att du kan vidarebefordra infon om vilken sallad snutarna köpte – DET är samhällsinfo. Maktmissbruk vs matmissbruk.
  Å andra sidan, morgontidningen vi faktiskt prenumererar på hade ett reportage om en gubbe som hade blivit upprörd över att elmätaren hans kunde överhettas. Inte för upprörd så att han inte hann att ringa till Kurren, men ändå…..

  1. Fast jag tycker faktiskt att just det här är skälet till att prenumrera på PT. Jag tycker att lokaltidningsnyheterna är töntiga, charmiga och roliga och snart är det dags för bilder på potatisar som ser ut som hjärtan.

   Jag kan VARMT rekommendera den här artikeln (mycket pedagogisk) som är det roligaste som någonsin skrivits i PT:
   http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=6171907

   En annan rätt kul sammanställning av sommarens nyhetstorka finns på:
   http://ajour.se/sommarens-torraste-nyheter/

   1. Fuck Aina, men inte Aina på kommunkontoret? Mon och dieu på samma gång. Den där hade jag missat – tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *