Min utbildning var lurendrejeri

Jag har läst ekonomi på universitetet. Där fick jag lära mig att när konkurrensen är hård och utbudet är stort sjunker priserna.

Nu har jag fått veta av VDn på Onlinepizza att det här är helt fel. Pizzorna är dyrare i Stockholm än i Malmö och detta förklarar Anders Signell, som han heter, med att “konkurrensen i Stockholm är högre. Utbudet är så högt och då blir priserna generellt högre”.

Jag blir så arg när jag läser det här. Tre år av mitt liv helt bortkastade! Man vandrar omkring där på universitetet och tror att man lär sig saker. År senare får man via Aftonbladet reda på att allting bara var lurendrejeri. Att man lärt sig helt fel.

4 thoughts on “Min utbildning var lurendrejeri”

    1. Vi har absolut pizzor i Jävre. De kostar 70 kr. 2 öre billigare än i Stockholm. Konkurrensen är låg i byn, men det har väldigt mycket olika pizzor på menyn så jag antar att man skulle kunna säga att utbudet är stort.

  1. Ha ha ha, tidningen skrev fel och ändrade texten efter att jag själv kände som Vic, att mina undiversitetsstudier var bortkastade. Trodde under ett par minuter att jag skulle få min examen tillbakadragen. Tur att Aftonbladet ändrade texten.
    Anledningen jag tror på är såklart att det mesta är dyrare i stockholm, att restaurangpriserna är generellt högre och tillåter att även “billig” mat kostar mer.

    konkurrens-citatet var från en tidigare dialog som inte togs med i artikeln
    /Anders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *