Morfar är lättlurad

Nu är vi framme och har fått höra vad gullefjunet och mormor och morfar har sysslat med. De har bland annat cyklat. Det finns en runda runt byn som är fem km. Den cyklade morfar med henne på pakethållaren igår. Mer än halvvägs annonserade gullefjunet att hon hade tappat skon. De vände och hämtade skon.

På ICA köpte de godis. Som de skulle spara och äta hemma. Morfar lät gullefjunet hålla påsen. Duh! När de kom hem frågade morfar var godispåsen var och gullefjunet berättade att hon hade tappat den.

Då försökte morfar få henne att stanna hemma med mormor medan han letade godispåsen. Men si det gick inte, gullefjunet skulle med. Så de åkte och letade godispåsen. När de hittade den var den tom. Den här byn är ganska liten så att en godistjuv skulle ha hunnit dit var inte så troligt. Morfar frågade var godiset var och då äntligen berättade gullefjunet att hon hade ätit upp dem.

Gullefjunet tyckte nog som jag. Är man så lättlurad att man tror att hon ska spara godiset tills hon kommer hem så kan man gott ränna runt byn och leta efter en tom godispåse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *