Morgonrutiner

Igår när jag gick hem från jobbet stod det en tant och sålde blommor. Så jag köpte en gigantisk ampel. Lobelia tror jag att det är. Skulle det vara fel kan man bara kalla den för en blomma. Fin är den också.

LobeliaNär jag betalade frågade jag om det var en törstig blomma och fick veta att den vill ha vatten varje dag och mycket vatten dessutom. Sedan berättade tanten att det var bäst att vattna blomman på morgonen innan solen började gassa på och torka upp vattnet innan blomman hunnit dricka.

Det lät ju som en förnuftig idé, men jag skämtade lite och sa att det är lite svårt att hinna vattna blommor innan man går till jobbet. Tanten tyckte dock inte att mitt skämt var roligt för hon drog igång en lång förklaring om att man skulle göra det till en “rutin”.

Jag tycker att folk som tjatar om att man ska göra saker till “rutiner” är jobbiga. Om man skulle göra som alla som föreslår “rutiner” säger skulle man ju få någonting annat än “rutinerna” gjorda. Och varför ska alla “rutiner” hända just på morgonen?

Jag är väldigt morgontrött. På morgonen prioriterar jag min “sov-rutin”. Min “rutin” är att sova så länge som gullefjunet och mina arbetstider tillåter. En optimal morgon när maken tar gullefjunets “morgonrutin” stiger jag upp 20 minuter innan jag ska vandra ut genom dörren. Mellan säng-urstigandet och ut-genom-dörren-momentet hinner jag med att duscha, borsta tänderna, stoppa in linser och klä mig. “Morgonrutin”.

Sen kommer en massa människor och tycker att jag ska lägga in en massa moment i “morgonrutinen” som DE tycker är viktiga. Tandläkaren tycker att min “morgonrutin” ska innehålla tandtråd. PTn på gymmet tycker att “morgonrutinen” ska innehålla frukost och sit-ups. Maken tycker att “morgonrutinen” ska innehålla frukost och kaffe. Frissan tycker att “morgonrutinen” ska innehålla en hår-styling-session. Hon som vaxar mina ben tycker att “morgonrutinen” ska innehålla en hudinsmörjnings-stund. Barnmorskan tycker att “morgonrutinen” ska innehålla knipövningar. Ekonomirådgivarna i kvällspressen tycker att “morgonrutinen” ska innehålla att göra en matlåda

Också kommer blom-tanten och tycker att jag dessutom ska lägga in blomvattning i “morgonrutinen”!

Folk är ju inte riktigt kloka! Hur ska man någonsin kunna vara i tid till jobbet om man ska göra allt detta i “morgonrutinen”? Innan man ens lagt till en bråkig unge i ekvationen de dagar maken inte kan ta hand om den biten? Ska man måsta stiga upp klockan fem på morgonen som någon annan sorts pensionär och måsta göra ett halvt dagspass med tandtråden och vattenkannan innan man ens pallrat sig iväg till jobbet? Eller ska man ansöka om att gå ner i arbetstid för att hinna använda tandtråd och vattna blommor?

Jag tror inte att tanten som tyckte att jag ska vattna blommorna på morgonen använder tandtråd. Då skulle hon aldrig hinna till sitt blomstånd på morgonen.

One thought on “Morgonrutiner”

  1. jag känner igen mig 🙂 fast jag har 3 sötnosar som ska bli klara och ut genom dörren..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *