Morsan går säkert omkring och tycker att hon är ett riktigt kap

Hon är smart brorsans fjälla.

Morsan gillar framförhållning och tidspassning. Hon tycker att jag och maken är hopplösa på båda delarna. “Ni bor inte i England längre, här i Sverige kommer man i tid till tandläkaren” och liknande fraser får vi jämt höra. När man sväljer sista tuggan lunch ska man helst börja planera middagen så att den serveras i tid.

Nu är fjällan med brorsan till Piteå för första gången. Pappa har träffat henne en gång förut och det är första gången morsan träffar henne.

Å fjällan hon stilar. Hon har redan gjort morgondagens efterrätt! Vad håller hon på med?! Morsan måste ju gå runt och tycka att fjällan är världens kap. När de åker hem igen kommer morsan att åka till stan och fika med sina syrror och sitta där och surpla på sitt kaffe och säga saker som “Det är en jättetrevlig tjej. Också gjorde hon efterrätten en dag i förväg och då slapp jag få hjärtflimmer över matlagningen. Till skillnad mot när man äter middag med Vicke…”.

Jag har inte ens tänkt ut någon efterrätt till imorgon än. Det gör jag någon gång imorgon också åker jag och handlar tio minuter innan de stänger och sen svänger jag ihop den medan maken dukar. Allt jag vet är att det inte blir cheesecake.

Men i Jävre är efterrätten redan klar. Det här kan komma att bli jobbigt för mig om fjällan ska hålla på så där. Vi får hoppas att hon bara försöker göra ett bra första intryck och inte tänker fortsätta på det här sättet. Annars kommer morsan att hålla på och försöka använda det emot mig “Har du blabla än? E har redan blabla, det gjorde hon en dag i förväg…”. Pressen alltså. Jag kan inte hålla på och göra mat en dag i förväg när jag inte ens bestämt mig för vad vi ska äta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *