Någon saboterar hushållsarbetet på nätterna

Vi har det ju som på 50-talet här hemma nu när maken inte kan hjälpa till med något nyttigt. I min strävan att effektivisera hushållsarbetet hittade jag igår en fördröjd-start-knapp på tvättmaskinen. Så jag laddade maskinen och ställde in det på att starta vid sextiden så att jag skulle kunna hänga den kl 8.

Maken då. Han lider av någon sorts tvångstankar när det gäller strömbrytaren till tvättmaskinen. Varje gång han kommer in i badrummet och tvättmaskinen har stannat vrider han av strömbrytaren. Men han tar inte ut någon tvätt. Den ligger kvar där inne och skrynklar och börjar lukta. För när strömmen är av glömmer jag bort tvätten eftersom det inte står någon nolla och blinkar för att påminna mig när jag kommer in.

Så i morse kl 8 när jag kom in för att se om maskinen hade stannat så att jag kunde hänga den. Ja, då var strömbrytaren avskruvad så maskinen hade inte startat kl 6. Nu ligger jag två timmar efter i tvättplaneringen.

2 thoughts on “Någon saboterar hushållsarbetet på nätterna”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *