Nu äger vi ett hus med otroligt mycket fula tapeter

Men vilken är fulast? Jag kan inte riktigt bestämma mig. Ni får gärna hjälpa till och rösta i kommentarerna.

Observera att alla tävlingsbidrag är strukturtapeter. Föregående ägare var uppenbarligen stora fans av strukturtapeter.

Me – not so much…. För att uttrycka mig artigt så tycker jag INTE att strukturtapeter är fina. Om jag är mindre artig så är det jävla pensionärstapeter som är ett helvete att få bort. Särskilt när de sitter på gipsväggar.

Men låt er inte påverkas av att det är strukturtapeter. De skulle vara fula även utan struktur.

Alt 1 – I gullefjunets blivande rum.

Ful tapet 1

Alt 2 – Tapeterna flyter ihop men jag är ganska säker på att det här är fotot från köket. Vi säger köket, jag är ganska säker på att det här är köket.

Ful tapet 2

Alt 3 – Det här är jag helt säker på att det är köket. Det finns nämligen flera väggar i köket och den här tapeten sitter på en vägg i köket. Låt er inte luras att det är en mur in Normandie i Frankrike. Det här är en tapet i ett kök i en förort till Stockholm. I ett hus som har en regal fontän i trädgården.

Ful tapet 3a

För att ni ska kunna bilda er en korrekt bild av just den här tapeten måste jag dock visa lite till av väggen. De sitter nio “glasblock” i köksväggen. Jag vill inte verka okunnig alltså – det här är kanske helt normalt användande av glasblock. Men jag trodde att glasblock hörde hemma i badrum. De hör i alla fall inte hemma i mitt kök.

Jag har frågat farsan hur jag ska bli av med glasblocken men han har inte visat så mycket intresse för dem. Han pratar mer om hur han ska såga ut bastun med sin motorsåg.

Låt er nu inte påverkas av den här utläggningen om “murtapeten” eller av glasblocken. Någon av de andra tapeterna är kanske fulare.
Ful tapet 3bAlt 4 – som ni förstår av mönstret så spretar den här tapeten ut sig. I hallen, och upp i trappen. Andra sidan av glasblocken sitter i den här tapeten.

Ful tapet 4

Alt 5 – Vardagsrummet. Jag orkar inte beskriva helhetsbilden. Min ork tog slut vid glasblocken.Ful tapet 5

Alt 6 – Matsalen. Eller köket. Det är den här strukturen jag kan ha tänkas ha blandat ihop med den i köket. Fotot i sig verkar vilja anmäla sig som en vinnare eftersom det verkar vägra vända på sig.

open back low back wedding dresses

Vad tycker ni? De är väldigt jobbiga att bli av med. Any keepers?

Om ni hamnade här för att ni bildgooglade “fina tapeter” och undrar var man köper dem så har jag ingen aning. Jag är inte ansvarig för detta. Men jag kan gissa. Kolla på Bauhaus eller Hornbach.

Jag har inga fördomar mot någon av dessa butiker. De har standard-spackel och standard-färg och standard-spik och skruv. Men de har också tapeter som inte kan kallas standard. De har mest tapeter som säger “måla istället, det blir mindre fel på det sättet”.

2 thoughts on “Nu äger vi ett hus med otroligt mycket fula tapeter”

  1. Svårt att välja tapet, men den i Gullefjunets rum ser inge vidare ut. Jag väntar på en bild av fontänen…med vatten. Jag skulle gärna ha en sådan. Det är så mysigt att höra vattnet porla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *