Nu är jag less på julen

Vi ska ha ett litet adventsfirande på lördag. Det fattar ju vem som helst att man inte hinner med allt julpyntande på fredagskvällen om man dessutom ska hinna öppna en pepparkaksburk baka pepparkakor. Så efter gårdagens avtorkning av bänken har jag ikväll börjat julpynta.

Jag är redan less på julen. Förr om åren stod de där tomtejävlarna kvar där jag ställde dem. Så är det inte längre, de måste ha fått små fötter. Så fort jag vänder ryggen till springer de in i köket och ställer sig på ena halvan av fönsterbrädan. Bara ena halvan. Alla ska vara på samma halva. Den andra halvan är tydligen inte tomtevänlig.

Trångt i ena hörnet

Jag har sagt det här till tomtarna typ tjugo gånger ikväll – jag tycker inte att det är fint när alla tomtar står hoptryckta på ena ändan av fönsterbrädan. Nån tomte här och nån tomte där tycker jag att de ska vara. Nu har jag bara lust att kasta ut allihopa, om jag ska måsta bära tillbaka tomtar till sin rätta plats i en hel månad kommer jag att bli tokig.

Å det här. Nog är det ju fint förstås.

Glitterpynt

Å jag vet att inredningsdetaljer inte alltid måste vara praktiska eller ha någon funktion. Men mitt på vardagsrumsgolvet… Jag vet hur det kommer att bli. Imorgon står det en gunghäst där i pärl-glitter-cirkeln. Nästa dag dyker det upp en gosehund, och innan helgen står det en tallrik med plastmat och en legobil där också.

Då blir det för mycket tycker jag. Plottrigt.

Vissa vet ju bara inte när det är dags att sluta julpynta.

2 thoughts on “Nu är jag less på julen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *