Obamas kramar

Den här stormen Sandy. Jag har lite svårt att greppa om det är en Monsterstorm eller en Frankenstorm? Just den biten tycker jag är lite svår att förstå, och vad det är för skillnad på de två alternativen.

Det är i alla fall jättefint att Obama tar ledigt från valkampanjen, så här bara dagar innan valet, för att åka runt och krama folk.

En sak som jag har funderat över dock är hur kram-situationen uppstår? Anländer Obama till platsen, ser en ledsen kvinna och går fram och spontan-kramar henne?

Eller är det så att en stab av “people” kommer dit först? Pratar med folk och säger “Du ser lite ledsen ut, vad har hänt?” och får till svar “Jag har förlorat mitt hus”. Allmänt jubel i staben. “Oooh, ditt hus?! Det är bra! Skulle du vilja ha en kram av Obama? Då känns det väl bättre?”. 

Allt är klappat och klart och där står de bara och väntar på att Obama ska dyka upp med kramen. Då kommer helt plötsligt en annan person från staben och säger “Jag har hittat någon som både har förlorat sitt hus OCH sin katt”.

Stab-medlem nr 1 vill ha äran för att ha hittat det bästa offret och tycker inte alls om utvecklingen och vänder sig till “sitt” offer och frågar “Har du förlorat någon hund?”. Nej det har inte offer nr 1, hon äger ingen hund. Då kan man förstå om stab-medlem nr 1 tycker att hon är en idiot som inte fattar att i det här läget duger det lika bra med en låtsas-hund. Hunden är ju ändå förlorad så den behöver ju inte visas upp, och det är en hel kram som står på spel.

Sen slutar det med att stackar offer nr 1 blir undan-knuffad med ett “Sorry, men vi kör kram med offret som har förlorat både hus och katt istället. Du har väl någon annan som kan trösta och krama dig va? Om du hittar någon hund som du har förlorat innan Obama dyker upp kan du väl hojta till så får vi ta en ny diskussion då i så fall”.

Obama dyker upp och kramas. När han åker är offret med det förlorade huset och katten lite gladare. I andra hörnet sitter offret som bara förlorat sitt hus och är ännu mer ledsen än tidigare, eftersom hon inte förlorat någon hund och därmed förlorade hon en kram från Obama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *