Om ni funderar på smörgåstårta kan ni bara ringa till mig

Jag vet att man inte får skryta, men sånt bryr jag mig inte om. Jag är grymt bra på att göra smörgåstårta. Alla som var här ikväll sa att den var god. Å vacker, jag borde ha blivit kallskänka om det fanns nå pengar i det. Vad folk säger ska man dock inte bry sig så mycket om för folk är så artiga.

Men farsan sa också att han tyckte att den var god och han tog om. Två gånger om jag inte såg fel. Å farsan han brukar aldrig hålla på och vara artig så han var nog ärlig. Å när jag var klar med tårtorna var jag så less på smörgåstårta att jag nästan hellre skulle ha tackat ja till fisk om någon frågat vad jag ville äta, men när vi väl åt den så var de supergoda. Särskilt skink/kalkon-tårtan tyckte jag själv.

Så om det är någon som funderar på smörgåstårta kan ni höra av er till mig. Ni kan glömma att jag gör någon smörgåstårta åt er om ni trodde att detta var ett erbjudande. Jag kommer att tipsa er om att köpa. För det är så mycket jobb med att göra egen, även om den blir mycket godare.

Om ni råkar vara den typen som vägrar lyssna på goda råd så hade jag inte hittat på några egna recept. Den ena var Smörgåstårtan Smarriga Smörran från Recept.nu och den var riktigt smarrig. För Lager 1 svamlade de om att man skulle hålla på och smörja på saker i olika lager men det hoppade jag över, annars blir man ju aldrig klar. Jag rörde ihop allt i en enda röra och smetade ut allt på en gång.

Som någon sorts amatör så glömde jag att Instagramma tårtorna när jag var klar. Jag kompenserar med en bild av makens lunchlåda.

Smörgåstårta till lunch

Han bara “Jag tror att vi är fyra eller fem som är inne på kontoret imorgon, jag vet inte om det här räcker”. För han hade nog tänkt sig att få med sig mer smörgåstårta, men jag, morsan och farsan ska ju också ha lunch imorgon. Tro det – när jag har gjort smörgåstårta i två dar. Så jag bara “Då kan de ju ställa sig och göra smörgåstårta själva eller gå och köpa en macka, jag bjuder på fika, inte lunch”. 

One thought on “Om ni funderar på smörgåstårta kan ni bara ringa till mig”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *