Ospecifikt antal makaroner

Maken var sen från jobbet idag, så jag fick laga middagen. Nu ska ni inte komma och tro att det här var någon sorts krisläge. Jag är ju läskunnig.

Makaroner och korv fick det bli. Det kan jag nästan utantill, det enda jag behöver läsa på paketet är ungefär hur mycket makaroner man ska ha.

Jag tänkte koka fyra portioner så att det skulle bli över till en matlåda också. Det ena paketet var nästan tomt så jag hällde upp allt det, också läste jag på paketet att jag behövde 7 dl makaroner. Så jag fick ta fram ett paket till. Ett identiskt paket. Där det stod att jag behövde 5 dl makaroner! Jag jämförde paketen noga och de var verkligen likadana på alla punkter förutom antalet makaroner i 4 portioner.

MakaronmängdDå kände jag att vi hade ett krisläge. Hur kan man behöva 5 dl makaroner ur det ena paketet och 7 dl ur det andra? Jag jämförde en makaron ur varje paket och såg ingen skillnad.

Två dl hit eller dit spelar väl ingen roll tänker ni kanske. Men jag ville bara ha en matlåda, inte typ tre. Det här med mängden makaroner kändes som en viktig fråga. Om de hade varit ospecifika med saltmängden skulle jag nog ha klarat av att lösa situationen, men det kändes som att makaronerna var en nyckelingrediens i det här receptet.

Jag våndades oerhört mycket över hur många makaroner jag skulle ta. Jag är ju faktiskt inte van vid att improvisera i köket. Till slut kompromissade jag och tog 6 dl.

Där ser ni. Vi svälter minsann inte ihjäl bara för att maken inte är hemma och lagar mat åt oss. Jag klarar mig själv i köket även i nödsituationer.

 

2 thoughts on “Ospecifikt antal makaroner”

    1. Absolut, jag kokar aldrig för lite. Ibland kokar jag så mycket makaroner som jag behöver för en dag, andra gånger lyckas jag täcka upp flera dagars behov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *