Överenskommelse

Så här blev det med städningen. Gullefjunet gick och lekte med grannbarnen och jag städade alla andra rum och maken städade toaletten och skurade i köket. Gullefjunets rum hoppade vi över helt och hållet. Det finns ju en dörr som man kan stänga.

Idag ska vi på svärmors julfest. Hon har flyttat den från jul till första advent. Gullefjunet har en klänning som hon har fått av svärmor som hon inte vill ha på sig. Vid två tidigare tillfällen har jag försökt få på henne den när vi varit på tillställningar tillsammans med svärmor och ungen har bara vägrat.

Den här gången har vi gjort en överenskommelse. Jag har sagt till gullefjunet att om hon har på sig klänningen idag, bara en enda gång, kan vi ge bort den till någon som tycker om den sen. Det gick hon med på när vi pratade om det häromdagen. Jag har i och för sig inte börjat klä henne än men det här ska nog gå bra ska ni få se.

Nu återstår bara den lilla detaljen att komma på något sätt att se till att gullefjunet inte berättar för svärmor om överenskommelsen. När svärmor förtjust berömmer gullefjunet över hur fin hon är i svärmors klänning gäller det att se till att barnet inte svarar “Mamma har sagt att jag ska få ge bort den efter idag”.

One thought on “Överenskommelse”

  1. Haha, underbar unge men hoppas hon inte säger något. Minns när jag fick en rosa stickad tröja av min mammas mormor och den var så ful + att armarna var väldigt korta. Mamma tackde och sedan brände vi upp dem i öppna spisen. Vilken tur att mormor aldrig frågade efter dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *