På nattduksbordet

Ni har ju inte fått komma in i vårt sovrum så ofta. Bli inte oroliga nu, det här är inget SÅNT inlägg. Jag hade tänkt att ni skulle få se hur det ser ut på mitt nattduksbord. För jag har fått för mig att ni undrar det.

Det är inget nattduksbord egentligen. Det är en hylla som en gång i tiden hängde på en höjd som gullefjunet inte nådde till. Sen växte hon och nu når hon till den nedre hyllan så den är tom, och på den övre hyllan är det trångt.

NattduksbordVad ser ni här då? Två böcker. Ett halsband. I vanliga fall hänger jag mina halsband i badrummet. Men en kväll upptäckte jag att jag hade glömt ta av mig halsbandet. Jag orkade inte stiga upp igen så jag la det på hyllan och där ligger det än.

En termometer. För vi har problem med temperaturen i vår lägenhet. Vi kan inte justera den själva. Om det blir för kallt och man vill skruva upp värmen kan vi inte bara dra på elementen, för de fungerar inte. Så då måste jag ringa till hyresvärden och be honom dra upp värmen på centralpannan. Man vill ju helst inte störa och sådär, men när det blir kring 16 grader inne brukar jag ringa honom och berätta att vi fryser. Eller om det är 28-30 grader så berättar jag att vi svettas. Då frågar han alltid “hur många grader har ni då?”. Därför har jag en termometer i sovrummet för att kunna redogöra exakt för hur kallt eller varmt det är.

Den där röda mojängen är saken man behöver för att skruva ur proppen i badbaljan. Den ligger där för att jag tycker att det är bra att ha den nära till hands när man sover. Nä, jag skojar bara. Jag hittade den i gullefjunets mun en kväll och då hamnade den där.

Muminpappan i form av en kylskåpsmagnet. Jag har faktiskt ingen aning om vad den gör där eller vem som har lagt dit den. Det är kanske dags att flytta upp hyllan någon decimeter.

Jag har en väckare också, men hon är hos mormor och morfar just nu så hon är inte med på bilden.

Vad har ni lärt er av det här då? Jo att jag är lat. När jag fyndar saker i sängen orkar jag inte bära tillbaka dem till deras riktiga plats, så då hamnar de på hyllan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *