Parkeringsböter

Vi åkte till Barkaby Handelsplats. Parkerade. Ställde p-skivan. Gick på Ikea ett tag.

Oparkerade bilen och körde till Bromma Blocks. Parkerade.

“Ställ p-skivan!” sa jag. Ni behöver inte föreställa er ett befallande tonfall, men det var vad jag använde. Jag använder befallande tonfall när jag säger åt folk att ställa p-skivan.

“Det har jag redan gjort” svarade maken. Vi gick in på Blocket och gick i lite affärer. Fikade. På Åhlens stod jag och kollade på en hårtork och sa till maken att jag kanske borde köpa en ny för att jag hade för mig att den jag har var en julklapp från morsan och farsan när jag var kring typ 15.

En snart 30 år gammal hårtork alltså. Det är absolut inget som helst fel på den. Den blåser fortfarande nästan av huvudet på en så torkförmågan kan man inte klaga på. Sladden börjar dock vara lite sliten. Den har gått sönder på ett par ställen så att man ser sladdarna inne i sladden.

Jag ställde dock tillbaka hårtorken. Jag tyckte att det var lite onödigt att lägga 600 spänn på en hårtork när man kan laga sladden med silvertejp.

När vi kom ut på parkeringen hade vi fått parkeringsböter. Det visade sig att när maken sa att han hade ställt parkeringsbrickan så menade han att han hade gjort det i Barkaby och tyckte inte att han behövde ställa om den när vi kom till Bromma ett par timmar senare. Så när vi kom till Bromma Blocks hade vi väl 30 min parkering kvar.

Sånt får mig att koka! Bortkastade pengar. En hel jävla hårtork. Jag ställde tillbaka hårtorken för att jag tyckte att den var onödig och när vi kom till bilen så satt det en liten lapp där som kostade 500 spänn för absolut ingenting alls.

När vi körde därifrån försökte maken byta ämne. Han vill ha ett eluttag i badrummet i vårt nya hus så att han ska kunna ladda tandborsten där. Jag tycker att det är en onödig kostnad att en elektriker ska dra in ett eluttag för en tandborstes skull när det finns eluttag i andra rum.

“Nu har vi en till god anledning att sätta ett eluttag i badrummet om du ska köpa en ny hårtork”.

Jag bara “Vi ska INTE ha någon hårtork i samma badrum som det finns ett badkar. Mer än ett mord har skett med hjälp av badkar och hårtorkar. Det finns säkert fall där den utlösande faktorn och motivet har varit en onödig parkeringsböter…”.

Det här hände för flera veckor sedan. Jag har köpt en ny hårtork sen dess. Och berättat för hantverkarna att vi inte har råd med några eluttag i badrummet eftersom vi behöver de pengarna till eventuella framtida parkeringsböter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *