Piteåtidningen vill inte att hela Sverige ska skratta åt dem

För några månader sedan så höll Piteåtidningen (PT alltså) på med en artikelserie där de granskade hur mycket olika kommunala avdelningar spenderat på representation. De skrev saker som “kommunalkontor X åt mat för 10000 kr varav 300 kr spenderades på öl och vin” och det skrevs oproportionerligt många paragrafer om de 300 kronorna alkohol. Det lät som en skittråkig personalfest. 

I slutet av artikelserien så kom det en artikel om Pitebo (det kommunalägda bostadföretaget) där PT skrev att Pitebos styrelse varit på studiebesök i Stockholm. Då kunde man läsa att “Pitebo gick på innekrog i Stockholm och spenderade X antal kronor”. Att gå på innekrog i Stockholm av alla ställen är nämligen höjden av dekadens förstår ni.

Sedan berättade de att “innekrogen” ifråga var Golden Hits!

Då höll resten av Sverige på att garva ihjäl sig. Ja, kanske inte hela Sverige, men jag och de få människor söder om kommungränsen som råkade läsa artikeln vred ju oss i skratt åt att PT kallade Golden Hits för “innekrog”. När jag berättade den här historien på jobbet sa en av mina 25ish-åriga kollegor att han hade varit där och beskrev stället som “en Finlandsfärja typ”.

Det här med den dåliga kunskapen om vad som är ett inneställe i Stockholm var ju i största allmänhet ganska pinsamt för PT. För att citera en av mina Piteåkompisar som bor här i Stockholm – “där visade Piteåtidningen verkligen sitt lantisnylle…”.

Så man förstår ju faktiskt varför de nu gjort såhär.

Piteåtidningen

På det här sättet försäkrar de sig ju om att ingen utanför kommungränsen läser tidningen och skrattar åt dem.

Jamenaralltsådetfattarvälalla att ingen vill betala 1 kr (eller ännu mer när prova-på-tiden är slut) för att läsa en tidning som kallar Golden Hits för “innekrog”!

Lite trist dock. Ja okej då, jag erkänner att jag är lite upprörd. Jag hade gärna velat läsa om de där istapparna som hänger från ett tak i Arvidsjaur. Men någon krona tänker jag inte betala för det. Jag ringer till morsan och farsan som har papperstidningen istället och frågar vad istapparna hade för nyhetsvärde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *