Problem som ekorrar och lila granar orsakar

Den här ekorren som jag råkade köpa förra helgen ni vet. Den kan inte stå på benen heller så nu ligger den hela tiden på olika platser i lägenheten tillsammans med olika djur.

20151127_221140

Å inte nog med att ekorren inte orkar hålla i en liten kotte. Nu har ekorren dessutom lyckats TAPPA BORT kotten. Så nu har vi inte bara en ekorre som ligger på rygg både här och där – någonstans ligger det dessutom en kotte och skräpar. Jag vet inte var för jag har inte trampat på den ännu.

Jag kastade en kotte i torsdags men jag är helt säker på att det inte var ekorrens kotte. Den kotte jag kastade hittade jag under gullefjunets säng och den var fastknuten i en rosa garntråd. Vi har inget sådant garn hemma så den kotten måste ha varit det julpynt som kom hem från dagis ifjol för vi hade en kotte på rosa garntråd på julgranen förra året.

Kotten som ekorren har slarvat bort har vitt glitter på sig så när jag hittar den om några månader kommer jag att kunna identifiera den.

Den lila julgranen då. Vad har vi för problem med den? Maken skulle säkert vilja säga att vi har många problem med den, men så är det inte. Han bara överdriver. Färgen lila är inte så förskräcklig så att man kan kalla det ett problem när man ser en lila gran med rosa ljus och pollor.

Den har bara kraschat i golvet en enda gång på ett dygn och inte en endaste julpolla gick sönder. De bara trasslade in sig två varv runt grenarna men det redde jag ut på mindre än fem minuter.

Ett annat problem vi har med den lila julgranen är att gullefjunet vill ha den med sig till mormor och morfar över jul. Jag har förklarat att man inte kan ta en lila julgran på flyget men den lilla intelligenta varelsen har kommit på att det bara är hon som ska flyga och att vi kan ta den i bilen.

Jag vill inte köra en lila 39-kronors-gran 80 mil tur och retur när det finns tusentals granar i Norrland. Jag har ett par veckor på mig att komma på någon lösning.

Vi kanske får ett brev från tomten där han frågar om vi har plats att frakta några julklappar till Jävre också frågar jag henne om hon tycker att vi ska hjälpa tomten eller ta med den lila granen. Jag tror att det här löser sig innan bilen ska packas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *