Problemlösningsförmåga som en snöskottande Pitebo

Vi har ju tidigare här på bloggen avhandlat hur vissa Pitebor hanterar att grannen skottar in snö på deras tomt.

Här har vi ett exempel på en amerikan med likvärdig problemlösningsförmåga.

Bli bjuden till sin kusins bröllop.

Barn inte inbjudna. Det här är ju röd flagg för många har jag förstått. Inget brudpar vill ha barnkalas på sitt eget bröllop men många föräldrar förväntar sig tydligen att för att de har barn måste barnet bli bjudna annars ifrågasätter de hela vänskapen med brudparet.

Tacka ja till bröllopet trots att man känner sig kränkt över att man inte får ta med barnet/barnen.

Sen inte dyka upp på bröllopet för att barnvakten inte dyker upp. Det kränkta paret har gjort sitt bästa för att gå på bröllop trots att de är kränkta, men trots sina bästa intentioner så funkar det inte.

Brudparet blir kränkta och skickar en faktura för Örtpanerad Gös. Om gästerna visste om den Örtpanerade Gösen i förväg borde de ju nästa bli ursäktade för att de hittade på en ursäkt för att slippa.

Att inte bjuda barn tycker jag inte är brott mot uppförandekoden, men om man inte vill betala för gästernas mat så kan man be om kuvertavgift för att slippa presenter och för att täcka kostnaden. Att någon i sista sekunden inte kan komma är en risk man får ta om man inte har vett att berätta i förväg att man vill ha betalt för maten i form av presenter eller kuvertavgift.

Skicka fakturor för no-shows är ett stort brott mot uppförandekoden. Det finns telefoner som man kan använda för att uttrycka sitt missnöje eller berätta att man känner sig sårad.

På andra sidan öppnar någon fakturan och ringer inte upp för att förklara varför man uteblivit trots att man tackat ja eller för att berätta att man tycker att fakturan är orimlig. Eller för att berätta att man har köpt en present som kommer på posten inom några dagar (som man köpte samma dag som man fick fakturan och insåg att man borde ha köpt en present när man blivit bjuden på och tackat ja till ett bröllop).

Nej, nej – det vore ett alltför lätt sätt att hantera en konflikt inom släkten.

Man Facebook-ar sitt missnöje och sedan ställer man upp på en tv-intervju där man berättar hur chockad man blev över fakturan.

För att visa hur reko man själv är och vilka dåliga människor fakturerande sidan släkten är så puttar man på en gunga i filmklippet.

Alla vet att föräldrar som står och puttar på gungor bara vill låtsas vara goda föräldrar. Ingen går på sånt. Bara onormala eller falska föräldrar ser lyckliga ut när de puttar gungor. Det är samma typ av människor som insisterar på att ta med sina barn på bröllop där barn är undanbedda som de som låtsas se lyckliga ut av att putta på gungor.

Jag skulle vilja vara a fly on a wall på nästa släktsammankomst inom denna familj.

Passive-Aggressive behaviour De-Lux från båda sidor….

 

One thought on “Problemlösningsförmåga som en snöskottande Pitebo”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *