Ryms äppelmoset i packningen?

Hos morsan och farsan får man inte kasta bort mat. Om det finns en halv portion kvar när alla har ätit klar så är det ju för lite att göra matlåda av och äta som lunch nästa dag. Då trugas det runt hela bordet att någon ska äta upp det. Om alla tackar nej så säger antingen morsan eller farsan “vi kan ju inte kasta bort det” och sedan äter farsan upp det även om han är proppmätt.

Reglerna att allt ska ätas upp eller sparas som matlåda gäller för allt utom svamp. Vill man ha kvar en svamp måste man bevaka den annars kastar farsan den i soporna innan man hunnit blinka.

När vi kom upp innan jul så köpte maken en burk äppelmos, för han skulle ha gröt och då måste han ha äppelmos. Det är inte precis så att han har ätit gröt varje morgon så nästan allt äpplemos är kvar. Flera dagar innan vi skulle hem började mamma säga att ingen av dem äter äppelmos så det var lika bra att vi tog med äppelmoset till Stockholm.

När jag satt på resväskan för att få igen den frågade morsan återigen “får du ner äppelmoset i väskan?”. Det rymdes inget äppelmos i väskan.

Nu ska det bli intressant att få veta om morsan och farsan klarar av att kasta bort en burk äppelmos eller om de kommer att hitta något användningsområde för äppelmos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *