Saker i kataloger

Barn vet faktiskt inte vad en telefonkatalog är.

Mormor: Vad har ni gjort på Minilägret då? Berätta.

Gullefjunet ignorerar henne.

Mormor: Om inte du vill berätta så får jag väl ringa till N och fråga vad ni gjort på Minilägret.

Gullefjunet: Det kan du inte för du har inte hennes nummer!

Mormor: Johodå, jag kan slå upp det i katalogen också ringer jag henne och frågar.

Gullefjunet: Nehejdå, hennes nummer finns inte i katalogen…. Det finns bara leksaker i katalogen!

Leksakskataloger har ju visat sig mer seglivade än telefonkataloger. När jag tänker på det här önskar jag nästan att jag hade sparat någon telefonkatalog från den tiden när man själv hade fast lina och fanns med i telefonkatalogen. Tänk så kul gullefjunet skulle ha tyckt att det var sen om typ tjugo år när hon fick ärva en antik telefonkatalog och kunde leta upp sin egen mamma under fliken S. Med gatuadress och yrke listat i katalogen också. Jag minns inte ens vilket yrke som stod listat på mig senaste gången jag figurerade i en telefonkatalog. Studerande kanske.

Jag får kolla med morsan och farsan om de fortfarande får telefonkataloger och om de har kvar någon eller om alla blivit vintervärme i vedpannan. I brist på en katalog med mamma i från 1990-talet är ju en katalog från 2015 med mormor och morfar i bättre än ingen telefonkatalog att ärva alls.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *