Saker maken har missuppfattat om datorer

Maken tror;

  • Att det är svårt att ladda ner Chrome. Så många gånger som han har sagt att han vill ha Chrome skulle man kunna tro att det är det största problemet med en ny dator. Chrome är en promenad i parken jämfört med att sätta upp Outlook.
  • Att det ingår en PDF-läsare i Office-paketet. Nu har jag laddad ner Adobe så han kommer förmodligen att fortsätta tro det för att han kommer att kunna öppna PDFer.
  • Att hans bokföringsprogram ska följa med när han laddar upp “allt på sin dator i molnet”. Nej, jag orkar inte ens förklara. Det funkar inte så.
  • Att hans bokmärken ska finnas där hipsvips bara för att han någon gång har sparat dem någonstans som han inte riktigt kommer ihåg eller märkte var.
  • Att jag kan saker om datorer bara för att det funkar när jag är klar. Jag chansar mig fram. Att tordas testa är nyckeln till framgång. Man MÅSTE få svära medan man håller på annars går det inte.

När jag frågade maken om jag fick raljera över hans bristande datorkunskaper på bloggen svarade han “Det har jag absolut inga problem med bara datorn funkar som den ska imorgon. Betyder det att du har installerat Chrome om du kan blogga på datorn?!”. 

Man kan faktiskt blogga från Explorer och Firefox också. Till och med från Safari och det är nödläge. Men Chrome är installerat. Det gjorde jag medan jag väntade på Office-helvetet.

Det finns något som heter Excel mobile och Word mobile nu för tiden och jag vill ha Excel skrivbord och Words skrivbord. Jag höll på att explodera innan jag upptäckte det. Fattar fortfarande inte var skiten är sparad på datorn men har hittat hur man kommer till rätt ställe i alla fall.

Maken kommer att bli tokig när han märker att pil-upp-tangenten på hans tangentbord sitter precis där man vill att shift-tangenten ska sitta. Så jävla irriterande.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *