Saker som andra har är alltid bäst

Om man själv har en flytbräda som är helt vanlig och blå då vill man ha den flytbrädan som ser ut som en nyckelpiga som ett annat barn har.

När det barnet släpper nyckelpigebrädan och man själv får den då är det inte så intressant med flytbrädor längre. För då finns det något annat barn som har en grön boll. Då vill man ha den istället.

När det snälla barnet ger en den gröna bollen då duger den bara i 10 sekunder tills man upptäcker att ett annat barn har en röd boll. Då vill man ha den röda bollen.

När man åker rutschkana vill man inte längre göra det när man upptäcker att två barn sitter på en stor flytmadrass. Hela tiden medan man blir snurrad runt, runt i vattnet för att glömma madrassen så vill man inget annat än att sitta på just den madrassen som de andra barnen har.

När madrassen blir ledig och man får sitta på den är det inte roligt för då har man fått syn på en lång rund flytpinne som flera större barn klänger på och snurrar runt. Då vill man sitta på en rund flytmadrass fastän man är livrädd för att få vatten i ögonen och inte kan simma.

Helt plötsligt upptäcker man att nu åker någon på rutschkanan. Då vill man åka rutschkana igen.

Är det detta folk menar när de pratar om Den Svenska Avundsjukan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *