Saker som vi har med oss till Stockholm

Jag var ju som sagt var inte på plats när flyttlasset lastades på i Piteå. Det var maken och farsan som kastade ombord saker.

Så vad fick vi då egentligen med oss till Stockholm? Vi kollar.

Mina gummistövlar. De brukar jag mest använda när jag plockar bär i norrländska skogar. Så det är ju praktiskt att de följde med till Stockholm. Då har jag dem nära till hands när jag ska packa ner dem i resväskan och kånka upp dem till Norrland för att plocka bär.

GummistövlarOlja till fritösen. Det visste ni ju redan att vi skulle flytta gammal olja från Piteå till Stockholm. Nu är oljan här.

FritösoljaDen mögliga korgstolen som hade destination Bredviksberget står helt plötsligt på vår balkong här i Stockholm. Drygt 90 mil från vart den egentligen skulle.

KorgstolBlev jag överraskad när jag upptäckte dessa saker på flyttlasset? Oljan och stolen hade jag väl nästan förstått att de skulle följa med. Men gummistövlarna hade jag inte väntat mig att de skulle dyka upp här nere i Storstaden. Det måste ha varit farsan som såg tillfället att bli av med dem och kastade in dem.

Jag blev också något förvånad när jag upptäckte att det stod en blå byrå på flyttlasset.

Blå byråVi har nämligen inte plats för någon blå byrå. Vi har plats för en vit byrå, den har dubbelt så många lådor. Men två byråer rymmer vi inte. Den fick alltså åka med tillbaka till Piteå.

Den där byrån blev säkert jätteglad. Den är urgammal. Tänk er att få åka på en 180 mil lång roadtrip när man är en så gammal blå byrå. Nu tror byrån säkert att den har gjort sitt livs sista resa.

Så är dock inte fallet. Farsan är under stränga order att INTE bränna upp den. Har brukar bränna upp saker som han tycker är i vägen förstår ni. Om man inte håller koll på honom så kan han mycket väl kasta in möbler i vedpannan. Men det får han inte göra. Någon gång i framtiden när vi har mer plats ska den blå byrån ut och åka till Stockholm igen och bli en vit byrå.

One thought on “Saker som vi har med oss till Stockholm”

  1. Du gör det bra som överlevde flytten utan att ha 100% koll på vad som följde med! Jag vet inte om jag hade varit lika cool som du 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *