Samantha Fox vs Sabrina

Jag har just sett the Eighties på ettan. Programmets tema var 1986. Då var jag typ 13. Nästan alla tjejer på skolan diggade synth och killarna pudelrock hårdrock och tjejerna läste Frida och killarna Okej. Bara för att jag var tvärs över valde jag att gilla hårdrock och Okej. Men det här är ju länge sen så idag kan jag erkänna att jag även läste Frida, men i smyg. Men min image var grabb-linjen.

Jag var oerhört kär i Joey Tempest på den tiden och drömde om att gifta mig med honom. Idag är jag grymt glad att jag inte lyckades med den ambitionen och inte är gift med Joakim Larsson. Jag kan dock sörja över att jag aldrig ens lyckades komma iväg på en Europe-konsert under deras storhetstid.

Då dök först Samantha Fox upp och sedan Sabrina. Okej hoppade på marknadsföringsmaskinen big time. Där satt jag som 13-årig tjej och trodde att jag läste ett seriöst musikmagasin. Från ett nr till ett annat så var det helt plötsligt 4-10 sidiga reportage med page 3 topless bilder på Samantha Fox. Jag MINNS faktiskt att jag hade lite svårt att veta vad jag skulle tro. Producerade denna kvinna med två limpor hängandes på magen fantastisk musik? Varför var hon annars med i Okej som handlade om credible music?

Skrev hon sina egna låtar? Bara texten eller även musiken? Var hon oerhört duktig på gitarrsolon? Om hon var så duktig varför var hon i så fall naken – hur hörde det ihop med hennes musikaliska talang i ett musikmagasin som Okej? Som trettonåring måste jag erkänna att jag var lite förvirrad. Sen kom Sabrina, och ja, situationen blev inte klarare.

I alla fall, jag blev team Samantha Fox. Inte fullt medlemskap, men i Sam vs Sabrina striden. Något skulle man ju välja, kompistrycket när man är 13 tvingar en att välja NÅGOT. Men jag var tydligen smart redan då. För efter Ettans dokumentär måste jag säga att jag fortfarande är team Samantha Fox. Rent musikaliskt tycker jag att Touch me har fler musikaliskt kvalitativa egenskaper än Sabrinas Boys, Boys, Boys. Dessutom har jag alltid tyckt att Samantha Fox bröst är mer trovärdiga än Sabrinas.

Och sist men inte minst. Var är Sabrina idag? Samantha Fox har lyckats klänga sig fast vid kändisskapet. Hon har haft alkoholproblem i The Club (UKs motsvarighet till Baren), hon har gjort fiasko som programledare för the Brits och hon och hennes fru har varit med i Celebrity Wife Swap.

Samantha Rules.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *