Ser det här ut som en rosa panter?

Gullefjunet älskar den tecknade Rosa Pantern. De där filmerna från sjuttiotalet ni vet. Där Rosa Pantern råkar ut för olycka efter olycka. Hon tittar på dem på Netflix gång på gång och tröttnar aldrig.

Maken har varit i Göteborg i två hela dagar. Idag kom han hem. Han hade med sig en present.

Han ropade på gullefjunet att han hade köpt en present och hon kom rusandes och blev jublande glad när hon plockade upp den ur påsen.

När jag såg den måste jag erkänna att jag blev lite förvånad. “Gud vilken bra present han har köpt, precis det hon tycker om” tänkte jag. Hon tycker om katter och den rosa perioden håller fortfarande i sig, även om svart har tillkommit som favoritfärg. Maken hade köpt en rosa katt. I tanken delade jag ut 100 bonuspoäng till makens pappa-konto.

Rosa katt

I exakt samma sekund sa jag och maken;

Jag: En rosa katt!

Maken: Rosa Pantern!

Det blev genast 50 poängs avdrag. 50 poäng fick han behålla för att presenten var rätt och hon blev glad, men 50 poäng rök för att han inte hade någon aning om vad han köpt och det uppenbarligen bara var röta att det blev rätt.

One thought on “Ser det här ut som en rosa panter?”

  1. Rosa panter, bah! Jag har en rosa panter här hemma, han heter Rosis och är polare med favoritnallen Gose sen nästan 30 år tillbaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *