Skum stoppning

Jag sitter och kollar på skrivbordsstolar på nätet. Min pall är lite hård och nu när vi har flyttat på skrivbordet vill jag ha en stol som man kan rulla in under skrivbordet.

Jag har grymt dålig hållning. Dessutom så var jag jättefull i San Sebastian en gång när jag var i tjugoårsåldern. Där kom jag och gick i godan ro och helt plötsligt var torget bara borta och hade förvandlats till tre löjliga trappsteg. Så när torget försvann satte jag mig på arslet på det översta trappsteget. Det var början till mina ryggproblem. Den här historien har jag berättat förut, man i en annan version. Alla goda historier förtjänar att berättas flera gånger.

När jag berättade det här för sjukgymnasten sa han att han trodde att jag hade brutit ett ben i bäckenet (eller någonstans i den regionen, jag har inte så bra koll på vad han pratade om) vid det fallet.

Han grundade inte sitt utlåtande enbart på min fyllehistoria förresten, han undersökte mig också och konstaterade att när jag låg på rygg och lyfte på höger ben (eller vänster, jag kommer inte ihåg så noga) så föll mitt bäcken ner mot britsen på ett sätt som det inte gjorde när jag lyfte på vänster (eller höger) ben. Han tyckte inte att det var någon idé att skicka mig på röntgen för att bekräfta teorin. Han tyckte att det räckte med att bygga upp muskelstyrkan  kring ryggraden istället. Jag höll med, för det går ju ändå inte att lappa ihop en skada i bäckenet som dessutom är nästan tjugo år gammal.

Jag vill påpeka att min sjukgymnast inte alls var fördömande när jag berättade om mitt fylle-fall. Tro fan det! Innan han undersökte mig hade vi pratat om när han slog ut min tand och om när han sprängde en lastbil i tonåren. Så han kunde liksom inte komma och peka finger över ungdomssynder.

I alla fall, för att komma till saken hade jag tänkt att jag skulle köpa en ergonomisk stol som tvingar mig att sitta rätt. Maken säger att det inte är konstigt att jag har ont i ryggen när jag drar upp fötterna på stolen och sitter med ryggraden i ett S.

Nu har jag hittat en stol på en sida för arbetsstolar för tatuerare. Det känns som att tatuerare och jag behöver samma arbetsställning. Men så läste jag produktbeskrivningen och där stod det så här;

“Säte material: svart stark PVC klädsel med skum stoppning. Lätt att hålla ren.”

Nu känner jag mig lite osäker på om jag ska slå till eller ej. På vilket sätt är stoppningen skum? Den där tatuerar-branschen verkar ju lite skum i sig. Törs man köpa en skum stol från en tatuerar-materials-leverantör?

Jag kanske väntar till på måndag och ringer och frågar om den skumma stoppningen är en skumstoppning.

 

One thought on “Skum stoppning”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *