Slöseri med ströbröd

Om man har köpt hem ströbröd för att det ska finnas när man bakar blir man ju irriterad när det inte finns något ströbröd.

När jag frågade maken var ströbrödet är svarade han att det var slut. Jag skulle väl kunna leva med att ströbrödet är slut om det har bakats en massa så att ströbrödet ändå hade används till det man köpte det för. Så jag frågade maken vad han bakat.

Han hade inte bakat något alls. Han har använt allt ströbröd till att panera fisk. Ni hör ju hur mycket fisk vi äter. Ett sådant ovärdigt användande av ströbröd.

Inte orkade jag åka till affären heller. Så jag frågade Google vad jag kunde använda istället. Kokos, kokos, kokos var det enda som föreslogs. Kokos tycker jag inte om. Kokos kan man panera fisk med så blir man av med två dåliga saker på en gång. På banankaka vill jag inte ha kokos. Om jag hade velat baka en kokoskaka skulle jag ju ha tagit fram ett kokoskakerecept.

Jag hittade på en egen lösning. Jag krossade digestivkex. Jag har ingen aning om det passar, men det blir säkert jättegott. Godare än kokos i alla fall.

2 thoughts on “Slöseri med ströbröd”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *