Slutet gott allting gott

Jag vet ju att det är många som inte håller sig ajour med Aftonbladets nyheter. Många är rädda för att någon ska se ner på dem om de ertappades med att läsa sådana publikationer. Därför erbjuder jag möjligheten att få reda på det viktigaste genom att ibland återberätta historier som har extra stort nyhetsvärde som det är viktigt att allmänheten får veta.

Stina, 28, har nekats att åka berg- och dalbana på Liseberg efter att ha köat i en halvtimme, eftersom hennes midjemått inte var förenligt med attraktionens säkerhetsrutiner. Så här säger Stina själv;

“När jag skulle sätta på bältet så gick det inte. Jag kände mig kränkt och uttittad”.

Det säger sig ju självt att man inte kan åka karusell utan bälte, det är ju farligt. Hur kan nu den här historien sluta lyckligt? Åkte Stina hem och ändrade sin livsstil och blev smal och nu kan hon åka karusell? Eller byggde Liseberg om karusellerna så att folk med ett större midjemått kan åka?

Nej, eftersom Stina kände sig kränkt och uttittad så ringde hon Aftonbladet. As you do. Så nu är det inte bara de som stod i kön till karusellen som vet att Stina är för tjock att få på sig bältet. Nu vet alla som läser Aftonbladet också det.

Aftonbladet grep in och ringde till Liseberg. Då fick Stina en tygkanin. Och ett “quick pass” så att hon kunde gå före till karuseller som hon inte har ett för stort midjemått för. Dessutom fick hon en ursäkt av personalen.

Det var det lyckliga slutet.

9 thoughts on “Slutet gott allting gott”

  1. Mja, fast det har nog att göra med att de i högre grad faktiskt blir kränkta och diskriminerade än vad de blir som passar in i normen. Det kan säkert i sin tur skapa en del ömma tår, t ex i det här fallet som ju är helt absurt. Sedan är det rätt lågt av Aftonbladet att exploatera den här lättstötta och verklighetsfrånvända människan genom att göra en nyhet av ingenting.

  2. Välkommen hit Daniel. Kommer du att följa bloggen dagligen eller lämnade du bara en reklamkommentar för din samhällsdebattsida?

 1. Det här var då lätt det roligaste jag läst om denna i övrigt (på många sätt & vis) för mänskligheten mycket sorgliga händelser!

  1. Tackar, det känns som ett bra betyg med tanke på hur många blogginlägg som skrivit om ämnet!

 2. Tyvärr så är det omöjligt att anpassa allt till alla… Det är lika illa att diskriminera smala, korta och långa

  1. Ja eller hur! Du skulle ha promotat din omröstning mer. Är den en del av en vetenskaplig studie eller bara för personligt bruk?

   1. Den är mer för en undersökning, jag skriver en blogg om aktuella nyheter och göt omröstningar för att se vilken respons man kan få. Tack för den positiva feedbacken!

    1. Det låter intressant, länka gärna till bloggen nästa gång du kommenterar så att man hittar till den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *