Smuts i ugnen

Vet ni vad som händer om man lagar en lasagne och det hamnar mat i botten på ugnen och man inte torkar upp det så fort ugnen har svalnat?

Jo jag kan berätta för er vad som händer. Nästa gång man slår på ugnen så bränns lasagneresterna fast i botten på ugnen. Det börjar osa i hela köket och det luktar jätteilla. Då måste man stänga av ugnen och vänta tills den har svalnat innan man kan rengöra ugnen.

Då hinner man bli jättehungrig innan maten är klar. När man är jättehungrig blir man jätteirriterad och när man är jätteirriterad fräser man åt den man är gift med för att de har planterat mat i botten på ugnen.

Vad ska man annars göra? Man kan ju inte stå och applådera och dela ut beröm över att det sitter fastbränd mat i botten på ugnen.

2 thoughts on “Smuts i ugnen”

  1. Om man har riktigt otur och inte är snabb med att öppna dörrar och fönster så kan även brandvarnaren sätta igång. Lägg till en unge med panik över oljudet och du har en vanlig brännfastiugnenvardag hos mig! Men sen när man mättat jättehungern så kan man ju kanske glädjas åt att ugnen i alla fall blev rengjord!

    1. Nu när du säger det så borde vi nog kolla om våra brandvarnare verkligen funkar, det är konstigt att de inte gick igång!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *