Solen gick i moln en stund

Jag vet att jag sa imorse att jag skulle stråla som en sol hela dagen. Jag har strålat. Men jag har varit i stan med gullefjunet också. I början strålade vi ikapp. När vi skulle äta lunch ville gumman ha plättar. Vi delade på en räkmacka.

Sen var det dax att byta blöja. Då gick solen i moln. De hade klämt in skötbordet i världens minsta toalett. Dessutom var den en sådan där dörr som faller igen av sig själv om man inte håller upp den. Vi har en 200 kronors sulky och då kan man faktiskt inte begära att hjulen alltid ska rulla. Så den är lite svårstyrd med en hand och när jag försökte få barnvagnen över världens högsta tröskel till världens minsta toalett tappade jag greppet om toalettdörren. Den var ganska tung och naturligtvis hade gullefjunet fingrarna emellan när dörren ramlade mot sidan av vagnen. Då började det regna.

Jag manövrerade mig in genom att fälla ihop hela sulkyn, annars skulle vi aldrig ha rymts. Det gick lite åska. Lyckades till slut byta blöja. Då slutade det regna och åska men vädret var fortfarande ostadigt.

Vi gick på Akademibokhandeln. När vi hade betalat där hade vi en brottningsmatch framför kassan om jackan. Det var nästan tomt och en trevlig expedit som såg underhållningsvärdet i föreställningen som tur var. Jag förlorade i alla fall kampen om jackan, för jag identifierade en misstänksam lukt. Det kan jag ju förstå att man gärna vill ha torr blöja innan man bajsar och att man håller sig tills man är nybytt innan man slår till. Jag förstår logiken i detta så vi traskade iväg till en större toalett och gjorde om blöjbytningsproceduren.

Nu är vi hemma och gullefjunet sover så nu strålar jag som en sol igen. Att det dessutom är sol ute också och fredag gör ju inte saken sämre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *