Stekspadar har också känslor

Man måste ropa på stekspaden annars kommer den inte fram. Om man drar ut lådan och sedan stänger den igen, och sen gör man samma sak med tre lådor till, och sen gör man om hela den proceduren 3 gånger till då hittar man inte stekspaden. Nej det funkar inte så.

Stekspadar har också känslor. De hoppar inte bara upp så fort man öppnar lådan. Stekspaden vet ju inte om det är just den som efterfrågas den här gången. Tänk så pinsamt för stekspaden om den bara flög upp ur lådan när den öppnades också var det egentligen en slev eller ett kryddmått som skulle bjudas upp ur lådan vid det här tillfället! Därför avvaktar stekspaden. Man måste ropa “stekspaden var är du?” och DÅ kanske den hoppar upp.

Efter ett massa dragandes och smällandes i lådor informerade maken mig för en stund sen att alla stekspadar var borta. För en kort sekund gick jag på detta och föreslog att han skulle kolla i gummans leksakslåda. Men när låd-smällandet tog fart igen fick jag lov att gå in och kolla vad som egentligen hände i köket.

Jag illustrerar för er vad det var som hände.

Låda 1 – Det här är faktiskt inte någon stekspade-miljö. Här behöver man överhuvudtaget inte titta. Annat än om man letar efter en mycket missanpassad stekspade.

 

Låda 2 – I den här lådan ser ju till och med en karl att det inte finns någon stekspade. I den här lådan kan ni ropa er blåa i ansiktet och det kommer ändå inte hoppa upp någon stekspade. Men man vet ju aldrig. Om man stänger lådan och öppnar den igen 30 sekunder senare så kan läget ha förändras förstås.

Låda 3 – I det här sällskapet skulle faktiskt en stekspade kunna hålla till. Det är inte alls orimligt att “leta” här.

Låda 4 – Hur många stekspadar ser ni i den här lådan? Om ni inte ser någon stekspade ser ni istället något som skulle kunna vikariera som stekspade? Typ som en platt träslev.

Vad skulle jag göra om jag inte hade maken? Jag har helt saknat inspiration för något att blogga om hela dagen. Jag erkänner själv att inlägget om Barbapapa var blekt, det var ett “nöd-inlägg”. Men sen kom maken och räddade dagen genom att hävda att alla stekspadar hade gått upp i tomma intet…

2 thoughts on “Stekspadar har också känslor”

  1. Preciiiiiiiiis så är det här hemma också, och detta behöver inte ens vara köksrelaterat. Mobilladdare och fjärrkontroller faller inom samma kategori. Han, den där har till och med letat i en kvart efter en gammal dagstidning som låg, ja var, om inte överst i en liten tidningshög…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *