Stockholmsbyxor

Dagis har sagt till att dottern behöver galonkläder. Ja jag är en sån där oförberedd mamma som inte alls kommer på i förväg att om två månader blir det kallt så nu måste jag köpa vinteroverall i augusti eller att om två månader börjar det tina och nu ska man köpa galonkläder i januari. Så dagis brukar få säga till mig sådana här saker. När de väl gör det har säkert fröknarna gått omkring i veckor och kommenterat till varandra att “nu borde hon väl ändå dyka upp med gallonisar snart”… Jag skyller på att det är första barnet och att i London behövde man faktiskt inte vinteroverall plus plus och galonkläder!

I alla fall, jag har ju inga galonkläder i butiken så imorse gav jag maken order att fråga om tips på dagis om vart man kan tänkas hitta galonkläder, för sånt vet inte jag. Han kom hem med massor av värdeful information. Bla att galonkläderna nog snart är slut i butikerna. Intressantast av allt var dock att få veta att det finns galonkläder med fleece i och dessa kallas för “Stockholmsbyxor” (för i Stockholm kan man använda dessa istället för overall) och de är inge bra, sånna ska man inte ha. Här i Norrland fattar alla att om man sätter ordet Stockholm framför så duger det inte alls för vårt klimat!

Håll tummarna att någon av stans butiker fortfarande har galonkläder kvar när jag åker dit om en stund! Utan fleece alltså…

Jag kommer säkert att få nöja mig med ett par i någon anskrämlig färg som orange! Vad tycker ni, ska jag ta hem galonkläder till butiken, som tex JoJos på bilden ovan, så att jag kan hålla koll på när de är på väg att ta slut och inte bli utan. Typ till nästa år då alltså, för alla ni andra köpte säkert era galonkläder för länge sen!

Fleeciga för Stockholmare och o-fleeciga för Norrlänningar, skulle inte det va nått?!

3 thoughts on “Stockholmsbyxor”

  1. Att jag inte läste detta tidigare. Här på stadium i Växjö hade de galonisar för 50 spänn. Jag köpte två par åt jr. Ring till Luleå och hör där.

  2. Nu har jag redan hunnit köpa. En orange. Men det fanns faktiskt ljusblått och ljusrosa också men de föll bort, klart att man ska ha orange! Den är jättefin, jag tror att jag ska lägga upp ett foto här på bloggen.

  3. Overall med galonbyxor utanpå är oslagbart. Min dotter som är 10 år är jättenöjd med sin overall och rosa galonbyxor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *