Stockholmsföräldramöte

Igår var vi på föräldramöte. Det var mycket mer sansat än föräldrarådet jag var på innan sommaren. Det var förstås några föräldrar som jagat upp sig över att kommunen har bestämt att det inte skall tas några dagisfoton som föräldrar kan tänkas känna sig tvingade att köpa. Däremot får personalen ta en gruppbild som distribueras gratis, om alla föräldrar ger sitt godkännande.

Det mest orimliga som togs upp under mötet var i alla fall att de föräldrar vars barn har egen kudde på dagis för sovstunden har ansvaret för att tvätta örngotten regelbundet. Vi har inte någon egen kudde på dagis, lånekudde duger bra åt oss, så det här gäller inte oss. Men jag höll ändå på att trilla av stolen när det sas att föräldrarna var tvungna att tvätta örngotten en gång i veckan.

Det är ju helt orimliga tvättkrav. Ungarna kanske sover en timme om dagen. Om man skulle tvätta örngotten hemma efter så lite sovtid på kudden skulle man ju få byta sängkläder varje dag. En av de andra i personalen styrde i alla fall upp situationen och sa att det räckte med en gång i månaden.

Det kändes mer acceptabelt. Säg ett snitt på fem sovtimmar per vecka gånger fyra veckor blir tjugo timmar. Det är ju ungefär jämförbart med att man hemma byter sängkläder varannan dag (och man räknar att en unge snittar tio timmars sömn per natt). Eller om man tänker att det är lite lortigare på dagis så skulle man kunna säga var tredje, eller tom var fjärde, dag hemma.

Sover i sängkläderna i mer än tre-fyra dagar gör väl ingen vettig människa? För jag läste någonstans att ALLA småbarnsföräldrar tvättar sängkläder två gånger i veckan. På nätet var det kanske jag läste det. Eller så läste jag det i någon sagobok.

2 thoughts on “Stockholmsföräldramöte”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *