Superkvinnor

Vi kvinnor är ju duktiga. Vi kan en massa grejer som män inte kan. Multitaska tex.

Malin Wollin skrev en krönika i Expressen om hur vissa män förstorar upp sina bedrifter när de gör något så enkelt som att laga mat. Vissa män kan ju verkligen få det att låta som att de räddar liv när de lagar mat. Kommentarerna under krönikan är väldigt underhållande. Familjelivs-kvalitet.

På sin blogg skrev Malin ett inlägg och länkade till krönikan. I kommentarerna till hennes blogg dök Superkvinnan upp. Superkvinnan Mikaela som berättar att hon kan multitaska. Hon hänger tvätt med sin bebis hängandes på höften, hon dammsuger med ungen i bärsele samtidigt som hon kollar sina emails på mobilen, hon lagar mat samtidigt som hon underhåller två barn.

Vikken idiot va?!

Lägg ner ungen på golvet medan du hänger tvätt eller dammsuger vetja. En unge i bärsele medan man dammsuger? Jag tror att hon ljuger… Ingen mönstermorsa som har tid och ork över att sitta och berätta på Familjeliv eller i kommentarer på bloggar om hur duktiga de är skulle dammsuga med sin unge svävandes en meter ovanför en ljudlig dammsugare. Alla supermönstermorsor vet att barnet då kan få samma typ av psykiska problem i framtiden som barn som matas med mjölkersättning eller burkmat.

Jag undrar också vad hon får för viktiga emails om hon måste läsa email medan hon dammsuger? Är hon president i ett land och måste kolla om det har kommit några nyheter om hot mot rikets säkerhet? Jag fattar liksom inte vad som är positivt och bra med att ha kompetensen att klara av att läsa email och dammsuga samtidigt? Det verkar mest bara dumt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *