Tandtroll i lampan

Vi har ju hört det mesta när det gäller anledningar till att man inte kan lägga sig och sova. Är törstig och vill ha vatten, måste kissa och absolut inte i blöjan utan måste gå på toaletten, måste leta efter katten för man kan inte sova utan katten, det kliar och vill ha salva. Och så vidare.

Ikväll kom det en ny idé. Då sa gullefjunet att hon hade ett tandtroll i munnen. Hon var alltså tvungen att gå och borsta tänderna. Trots att hon redan hade borstat tänderna. Under protester för det är alltid bråk när tänderna ska borstas.

Så den gick jag inte på. Jag sa åt henne att vi inte skulle stiga upp och borsta tänderna. Hon fick lov att fånga tandtrollet och kasta iväg det. Gissa vad som hände då? Jo tandtrollet hamnade i taklampan, och det var tydligen jätteroligt. Så nu hänger det sju tandtroll i lampan och sprattlar med benen.

Å i sängen ligger ungen och sprattlar med benen och surrar i 120. För jag ställde ett hotfullt ultimatum att om hon inte la sig ner och försökte somna skulle jag ropa på pappa också skulle han få komma och sova med henne istället. Då började hon ropa på pappa för full hals. Så här blir det alltid när hon råkar somna i bilen under dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *