Tillåt mig att tvivla

Prins Carl Philip har designat årets hjärtepin till förmån för hjärt-lungfonden. Sägs det.

Foto från www.hjart-lungfonden.se
Foto från www.hjart-lungfonden.se

Jag skulle gärna vilja veta hur det gick till? Ritade han designen? I så fall skulle jag vilja se den ritningen. Eller var det någon som ringde upp honom och bad honom säga det första ordet han tänkte på när han hörde ordet barn? Också svarade han “spyor” också fick de be honom försöka igen och då kom han på “ballong”. Sedan tog någon med en gnutta talang i kroppen och designade en pin med ett hjärta av ballonger. Som Carl Philip får äran för.

Kalla mig cyniker om ni vill men jag betvivlar faktiskt att Carl Philip har designat varken hjärtepins, bestickserier eller stenskålar. Celebrity branding brukar det kallas.

Att han själv ska ha designat något tycker jag är ungefär lika trovärdigt som att Naomi Campbell skulle ha skrivit en bok eller att Victoria Beckham någonsin skulle ha designat ett klädesplagg.

I vanliga fall skulle en hjärtepin ha varit ett självklart köp till min pinsamling, men i år undrar jag faktiskt om jag inte ska ta och stödja någon annan välgörenhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *