Tror de att det inte är jag som bestämmer över städningen?

Igår ringde det en kvinna från någon städfirma och frågade vem som städar hos oss. Vi delar på städningen men det tycker inte jag angår folk som ringer upp och terroriserar en.

Jag förstod vad hon ville. Folk ringer ju inte upp och frågar vem som städar för att småprata av artighetsskäl. Så jag svarade att det var min man som sköter städningen.

Då frågade hon om vi hade funderat på att leja någon för att sköta städningen åt oss. “Nej tack, det har vi inte råd med” svarade jag och då tackade hon för sig och önskade trevlig kväll.

Två minuter senare ringde exakt samma nummer på makens telefon…

Att de av en slump skulle råka ringa två personer i samma hushåll inom loppet av några minuter tror jag inte på. Hon visste mycket väl att hon ringde till den person som jag nyss sagt sköter städningen hos oss.

Hur tänkte hon där? Trodde hon att hon skulle få sälja en städning till mig genom att ringa till maken när jag alldeles nyss upplyst henne om att jag inte ville ha någon städning? Som om att det skulle vara han som bestämmer om vi ska betala för städning när han bara sköter max hälften av städningen idag.

Om jag inte hade varit så utmattad av min man-flu skulle jag ha stigit upp ur sängen och gått och svarat på makens telefon. Men jag orkade inte, och maken svarade inte heller, så hon kom undan.

Telefonförsäljning borde förbjudas. Och telefonförsäljare som beklagar sig över att de blir “otrevligt bemötta” och att de bara “gör sitt jobb” kan lägga ner sitt gnäll. Det är ingen som förväntar sig att man ska vara sympatisk mot bödeln för att “han bara gör sitt jobb” så jag fattar inte varför telefonförsäljare ska ha specialbehandling för att de utför ett avskyvärt jobb.

Byt jobb om det inte passar att bli avsnäst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *