Tulpaner är som ägg

Idag hade Coop ett erbjudande att man fick två buketter med tulpaner för 69 kr. Jag slog till och gav dem till maken som hade befälet över kundkorgen. När vi kom fram till kassan upptäckte jag att maken uppenbarligen inte vet att tulpaner är som ägg. Precis som ägg ska tulpaner ligga överst i korgen. Inte under alla andra varor och mosas.

Tulpaner i varukorgDe flesta av våra vaser ligger nedpackade i kartonger i förrådet, men jag visste att vi hade en vas i lägenheten. Jag var säker på att det var tulpanvasen, därför passade det så perfekt med att jag köpte just tulpaner eftersom de kommer mest till sin rätt i en tulpanvas.

När vi kom hem visade det sig att jag mindes fel. Det var inte alls tulpanvasen som fanns i lägenheten. Det var en helt annan hög vas som gör att man i princip bara ser själva blomman ovanför vaskanten.

Tulpaner i vas

Jag har kommit fram till att det egentligen inte var meningen att jag skulle köpa tulpaner idag. Jag borde ha begripit det redan i butiken när maken försökte massakrera dem.

One thought on “Tulpaner är som ägg”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *