Tvålflaskan under tvålflaskan

Egentligen gick jag och i hemlighet hoppades att ni skulle rösta på bananflugorna. De är så sjukt irriterande. Man producerar de bästa inläggen när man är lite upprörd av ämnet. Miljökämpar skriver brinnande inlägg om miljön, feminister om jämlikhet osv. Jag då, jag skulle ha kunnat skriva ett brinnande inlägg om bananflugor.

Men nu har tvålflaskan på tvålflaskan fått mest röster hittills. Så då får det väl bli så då. Ni undrar väl hur det går till. Det kan man faktiskt fråga sig. Maken är naturligtvis involverad.

Vi har bara en liten hörnhylla i duschen som sitter på stången och om man ställer för tunga saker på den skjutsar den ner på golvet. Så jag har köpt en korg med en krok som man hänger över duschväggen. Korgen har bara en krok och den sitter i mitten. Min tvålflaska är dessutom lite för stor för korgen så man måste tvinga ner den med våld.

Det är viktigt att flaskan står i mitten, annars svänger korgen åt sidan när man ska pumpa tvål ur den. Klockan sju på morgonen är det nämligen av största vikt att man bara kan sticka dit handen och pumpa tvål utan att hålla på och lyfta flaskan. För den är ju för stor för korgen så den sitter nästan fast. Tung är den också när den är full.

Fel
FEL

Så här ska det se ut. Då fungerar allt som det ska.

Rätt
RÄTT

Men varje morgon när jag kliver in i duschen ser det ut ungefär så här.

Helt åt skogen
HELT ÅT SKOGEN

Så här ligger det till förstår ni. Lyssna noga nu. Maken klarar inte av att pumpa tvål ur flaskan när den står där uppe i korgen. Det kommer ingen tvål när han försöker. Någon gång borde jag stiga upp tio minuter tidigare för att kolla hur det går till när maken duschar och inte lyckas pumpa tvål ur flaskan. Men jag är så trött på morgonen, så jag har inte orkat ännu.

I alla fall. Varje morgon så rycker maken upp den stora tvålflaskan, som nästan sitter fast i korgen, för att kunna pumpa tvål ur den. Våldshandlingen får den mindre flaskan att ramla omkull. Maken tvålar in sig med tvålen, som han kan pumpa ur flaskan när han håller i den. När han är klar trycker han tillbaka den lite för stora flaskan som nästan inte ryms i korgen OVANPÅ den mindre flaskan istället för att ställa upp den mindre flaskan.

När jag ska duscha får jag alltid börja med att återställa tvål-ordningen så att jag kan pumpa tvål ur flaskan utan att behöva hålla i flaskan. Vid sju-tiden på morgonen är det här mycket irriterande.

5 thoughts on “Tvålflaskan under tvålflaskan”

 1. Röstar också på flugorna eftersom vi just nu har gott om dem. Ser också fram emot att se duschen:)!

 2. Ok, nu tänker jag sticka ut hakan lite här och föreslå inte en, utan TVÅ, lösningar.

  1. Byt tvål.
  2. Släng den vita flaskan. Ni verkar ändå inte använda den.
  3. Häll över tvålen i en annan flaska. Kanske den vita?

  Ok, det var 3 lösningar. Den tredje var en bonus. Varsågod.


  /ak

  1. Jag använder visst den vita flaskan! Den är “hygientvål”. För “ömtåliga” områden. Som ansiktet tex.
   Hälla över tvål mellan flaskor orkar jag verkligen inte, det hamnar under dammsugningen på listan över saker som jag borde göra.
   Ettan kan jag möjligtvis tänka mig när den här är slut, men det är tråkigt att handla tvål därför tycker jag att det är praktiskt med stora flaskor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *