Ungarna ska härdas

Här i Norrland där härdar vi ungarna redan från start. Idag har dagis varit på utflykt nere på stranden. Att det är 10 grader ute och har regnat non stop i tio dagar är ju inget hinder. Det är uppehåll idag. Inga instruktioner om att packa med badkläder dock. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder sas det när jag var liten. Jag minns att jag hatade det klämkäcka uttrycket.

På mig funkade inte den här “Norrlands-tekniken”, jag hatar kyla, regn och snöstorm lika mycket idag som då. När skolan börjar fråga efter frivilliga föräldrar att följa med och hjälpa till på utflykter då blir det maken som får anmäla sig. Stumpan verkar dock ha ärvt någon sorts friluftsgen av maken, för hon gillar att vara ute, och det är ju tur för henne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *