Vad är grejen med topless?

Missförstå mig rätt nu va. Att tjäna sitt levebröd på att krypa omkring i buskar och ta foton på folk som inte vill bli fotograferade är naturligtvis ett yrke som förtjänar allt förakt. Men nu finns det ju folk som gör så i alla fall.

Så om man är en sådan person som är intressanta för sagda yrkesgrupp, eller andra som vill tjäna en hacka, förstår jag inte varför man måste kasta av sig bikinin eller kalsongerna på platser där folk får tillfälle att fotografera de kroppsdelar som man vill behålla privata.

Jag tror att de flesta människor när de sätter sig på planet för att åka på semester tänker något i stil med “vilken lång, kall och mörk vinter det varit, jag har verkligen jobbat hårt, så skönt det ska bli att komma till sol, värme, bad och oj vad jag längtar efter kall öl, god mat och vin”.

Hur tänker då kungligheter? “Å vad jag har jobbat hårt, mina fötter är trötta av allt trippande i högklackat och min hand är helt utarbetad av allt elegant vinkande, så skönt det ska bli att komma till sol, värme, bad och oj vad jag längtar till att…… få kasta av mig bh-n och släppa ut brösten i det fria”.

Varför behåller de inte bara bikiniöverdelen på? Då skulle det bli minde royal outrage to take legal action över?

Jag fattar liksom inte behovet av att vara topless? Om man kollar på vilken strand som helst så är det massor med människor som har på sig bikiniöverdel, trots att de har helt medialt ointressanta bröst. Så varför måste då folk med intressanta bröst ta av sig topless, om de inte vill få sina bröst fotograferade?

Är det av någon anledning viktigt att vara topless för att säkra tronföljden? Det finns ju så minimala bikinis nu för tiden att man kan ju vara i princip naken även i en bikini om det nu är det man vill vara. Om Kate hade haft några strategiskt placerade trådar på sig skulle det ju ha blivit mindre intressant att fotografera henne eftersom hon då inte skulle kunna påstås vara topless.

 

2 thoughts on “Vad är grejen med topless?”

  1. Jag undrar också varför man tycker om att sola topless. Någon sa till mig att det var för att slippa bikiniränder, men det tror jag inte på för axelremmarna går att flytta lite åt sidan så där brukar jag aldrig få ränder, och de partier som inte blir solbrända precis över bröstvårtorna, är det delar av huden som man visar annars? Nej, i de allra flesta sociala sammanhang täcker man bröstvårtorna så att man inte är solbränd just där brukar inte heller spela någon roll.

  2. Jag diggar att sola topless, jag tycker det är mysigt. Framförallt tycker jag att det är en större rättighet att få ligga och slappa topless utan att behöva bli smygfotograferad och då sin bild publicerad utan tillstånd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *