Vad gör man på nationaldagen då?

Jo man äter hallon och glass hos farmor. Lax, spenat och förlorade ägg – not so much. Kanapéer med löjrom slickar man bara på runt kanten, sen får pappa den “bespottade” mumsbiten.

Hallon och glass

Därefter åker man till Kista Galleria och köper en solhatt. Man måste faktiskt ha hatt när det är soligt ute. På köpet får man en ny UV-skyddande baddräkt och medan mamma försöker lista ut vad som är rätt storlek studsar man mellan väggarna som ett popcorn i en microvågsugn.

Sen går man till sjön och matar fåglarna och skaffar sig en ny kompis.

Gullefjunet tar som tur är efter pappa när det gäller sociala talanger. Mamma tycker inte om att småprata med främlingar för hon kommer aldrig på något intressant att säga. Gullefjunet däremot hon bara går fram till folk och startar en konversation genom att fråga “vad har du i fickan?”. Mamma kanske också skulle testa den på nästa sociala tillställning.

Ny kompis

En kompis som jag bör påpeka såg helt förtjusande ut, anledningen till att jag suddat hennes ansikte och armar är att man faktiskt inte kan lägga upp foton på helt främmande barn som har mormors telefonnummer på armen på bloggen hur som helst utan att fråga. Det där med telefonnr på armen tyckte jag var genialiskt. Det kommer jag att härma. Speciellt när hon kommer upp i tonåren.

Resten av kvällen har vi surrat om nya bästisen M. Till helgen ska vi gå tillbaka till sjön och mata fåglarna och se om M är där igen. För vi har kommit fram till att M säkert är i parken vid sjön varje dag. Om hon inte är det får vi hitta en ny kompis. Förhoppningsvis har vi hunnit glömma vilken bra och rolig kompis M var innan dess så att nästa kompis duger. Det är inte snällt att säga till en ny kompis att de inte är en lika bra kompis som M.

3 thoughts on “Vad gör man på nationaldagen då?”

    1. På morgonen när hon säger “sova mera” är hon mest lik mamma. Men du menar kanske till utseendet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *