Vad gör ni med bajsblöjorna?

Kan inte ni med barn kliva fram ur kulisserna och lämna en kommentar och berätta var ni kastar era [barns] bajsblöjor?

Vi hade en blöjhink och det funkade bra. Jag brukade i och för sig stå och torrhulka över toalettstolen de få gånger jag var tvungen att tömma den för att maken inte var hemma när den var överfull. Men ingen lukt sipprade ut ur hinken så länge man såg till att locket var stängt.

Men nyligen var det som att lukten hade bitit sig fast i själva hinken istället för att hålla sig i påsen. Hur ofta vi än tömde den så stank det ändå, även om locket var ordentligt stängt. Till slut gav jag upp och kastade ut hinken.

I vanliga soppåsen går det ju bra att kasta kissblöjor, men inte bajsblöjor. Vi använder ICA och Coops stora papperspåsar som soppåsar och det tar ju flera dagar att fylla dem så där kan man inte kasta någonting överhuvudtaget som kan börja lukta.

Om man bor i hus och har en wheelie bin runt knuten kan man ju hiva ut blöjan dit. Men om man bor i lägenhet och har 50 meter till soprummet kan man ju inte springa dit med varje blöja. Eller det kanske man KAN, men det är inte ett aktuellt alternativ för mig.

Jag skulle i och för sig kunna tänka mig att dumpa blöjorna ute på loftgången och ta med dem varje gång man passerar soprummet. Men maken säger att det inte är bra för grannsämjan. Egentligen fattar jag inte varför VI alltid måste vara de där grannarna som tar hänsyn. I varje hyreshus ska det finnas någon som alla andra retar sig på och någon gång skulle det väl ändå kunna vara vi?!

Så vad gör man? Förutom potträning – den börjar snart i vår familj kan jag meddela. Bara regnet avtar och temperaturen kryper över 11 grader så att man kan träna ute.

Men till dess – var kastar ni era blöjor?

4 thoughts on “Vad gör ni med bajsblöjorna?”

  1. Jag bor ju i hus, men inte fanken ids man ju gå ända till soptunnan varje gång ungen bestämmer sig för att det är dags. Jag knyter in den i en en soppåse och slänger ut den på bron (har du balkong?) tills dottern kommer hem eftersom sophantering faller på hennes sysslolista.
    Jag har börjat med potträning, men det går sakta. Ungen sätter sig på pottan med blöjan på och gör sina behov. Smart? The jury’s still out.

  2. Vi sparar alla små-påsar (typ HM som är för små för att använda som soppåsar) och lägger bajsblöjorna i dom. Som backup ifall att alla små påsar är slut har vi en rulle hundbajspåsar. Är det en väldigt luktig bajs så knyter vi in den i flera påsar innan den kastas i den vanliga soppåsen. De funkar finfint! =)

  3. Vi hade en blöjhink till Vilda då hon var liten. Då funkade den alldeles utmärkt och det luktade inget alls. Sen blev hon äldre och hennes bajs började lukta värre än ruttna lik, och då hjälpte inte hinken mer. Så då knöt vi in bajsblöjorna i soppåsar och la dom sen i vanliga soporna ibland. Annars samlade vi dom i en påse ute. På bron för våran del, men jag skulle tippa att det funkar ungefär likadant på balkongen 😉

  4. Vi bor i hus, sätter blöjorna i småpåsar eller i soppåsen, knyter ihop och sätter på bron. Därför hade jag inte tänkt svara men då gav min son mig en idé idag och då tänkte jag genast på dig. Han tog blöjan och gick och stoppade den i min stövel. Du kan ju ställa ut ett par stövlar i loftgången där du stoppar bajsblöjorna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *